Nagelriemen

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen
Beoordeling
  •   1
  •   1
  •   1
Meest verkocht

Hoe je nagelriemen verzorgen

Het doel van je nagelriemen is om je nagels te beschermen. Maar als je ze een tijd over het hoofd ziet, kunnen ze meer kwaad dan goed doen. Behalve het feit dat een verwaarloosde nagelriem het nagelbed nodeloos korter maakt, kan dat er ook voor zorgen dat je nagels niet de nodige voedingstoffen binnenkrijgen. En dat terwijl de verzorging van je nagelriemen eigenlijk heel eenvoudig is.

De juiste verzorging van je nagelriemen

  • Mooiere nagels beginnen al bij het wassen van je handen. Kies voor zeep die niet nodeloos uitdroogt en smeer je handen telkens na het wassen in.
  • Een handcrème zou een vast onderdeel moeten zijn van je badkamerkastje en handtas. Je hoeft niet bang te zijn dat je handen er vettig van blijven. Kies gewoon een crème die goed en snel intrekt. Als je last hebt van je nagelriemen, kies dan een speciale nagelriemcrème die doelgerichte verzorging biedt.
  • Een kritieke periode is meestal de winter, wanneer de huid sneller uitdroogt en de nagelriemen afzien. Vergeet daarom niet om handschoenen te dragen en gun je handen van tijd tot tijd wat intensieve verzorging. Een ideaal hulpmiddel is een regenererende nagelriemolie of -serum, dat de nodige hydratatie biedt en kan inwerken tijdens de nacht. Een andere mogelijkheid is om een dikke laag crème op je handen aan te brengen en katoenen handschoenen aan te doen, en dan heb je ‘s ochtends een huid die perfect geregenereerd en heerlijk zacht is.

Hoe nagelriemen verwijderen

De verzorging van je nagelriemen zou automatisch deel uit moeten maken van je nagelverzorging. Maar je voornaamste taak is niet om je nagelriemen te verwijderen, maar vooral om ze in toom te houden.

  • Verwijder eerst de nagellak, reinig je nagels en gebruik een nagelriemverzachter. Breng de verzachtende gel gewoon druppel per druppel aan, laat even inwerken en gebruik daarna een nagelriemterugduwer. Die van hout zijn geweldig, of je kunt ook de afgeschuinde kant aan het andere uiteinde van een nagelriemknipper gebruiken.
  • Ga voorzichtig te werk, stukje per stukje, om pijnlijke wondjes en andere narigheden te voorkomen.

Nagelriemknippers en nagelriemverwijderaars

Deze instrumenten zijn in geen geval bedoeld om levende nagelriemen te verwijderen, en als je goed en regelmatig zorg draagt voor je nagels, heb je er misschien nooit een nodig.

  • Maar als je dode, zichtbaar uitstekende nagelriemen wilt verwijderen die het uitzicht van je nagels verknallen, dan is een nagelriemknipper je beste keuze.
  • Die is heel nauwkeurig om mee te werken, schoon en gemaakt van bestendig, roestvrij staal.

Mooie nagels betekent niet alleen nagellak met een leuke kleur. Die komt het beste tot zijn recht op handen die behandeld worden met een verzorgende nagelriemcrème, -olie, -balsem of -serum. Vul je routine van handverzorging aan met voeding en bewerking van je nagelriemen en laat je nagels schitteren.