Matte lippenstift

Meest verkocht

Matte lippenstift is sensueel en mysterieus. En zo ga jij je ook voelen als je hem opdoet! Met een matte lipstick tover je een gesofisticeerde look tevoorschijn voor op je werk, een feestje of een date.

Kies de kleur van je matte lippenstift niet alleen naargelang de gelegenheid en het kleurtype van je huid, maar ook volgens de dikte van je lippen. Op dunnere lippen staan lichtere kleuren als nude of roze het best. Volumineuze lippen kan je dan weer benadrukken met opvallende rode of bordeaux lipstick.

Waarin verschilt een matte lippenstift van een glanzende?

  • Elke keuze heeft zijn voordelen. Een matte lippenstift geeft je fluweelzachte lippen die ideaal zijn voor een date of een werkgerelateerde afspraak. Eigenlijk kan je hem voor bijna elke gelegenheid gebruiken.
  • Glanzende lipstick doet speelser en feestelijker aan. Daarom is die meer geschikt voor een feestje of je vrije tijd. Hij geeft je sappige lippen die eruitzien alsof je ze net gelikt hebt. Je zou versteld staan hoeveel mensen dit effect heel aantrekkelijk vinden.
  • Terwijl glanzende lippenstift vaak hydraterende bestanddelen bevat, bevat matte lippenstift dit nooit (op enkele uitzonderingen na). Maar het voordeel is dat je onder een matte lipstick wel je favoriete lippenbalsem kan aanbrengen.

Vloeibare matte lippenstift

Als je op zoek bent naar een langhoudende matte lipstick, probeer dan een vloeibare. Hiermee kunnen je perfect opgemaakte lippen zelfs tegen een hele avond aan je glaasje wijn nippen, en kunnen er ook een paar zoenen af. Het aanbrengen van een vloeibare matte lipstick is eenvoudiger dan een klassieke lippenstift. Hij bevat namelijk ook altijd een applicator om je lippen nauwkeurig mee in te kleuren.

Maar onthoud dat vloeibare lipstick met mat effect enkel geschikt is voor gezonde, gehydrateerde lippen. Als je lippen bijvoorbeeld gebarsten zijn, is elke imperfectie nog meer zichtbaar.