Ga naar hoofdcontent

Helena Rubinstein

Helena Rubinstein

De cosmetica van Helena Rubinstein draagt de naam van de oprichtster ervan, een uniek dame die in de kracht van de schoonheid geloofde. Helena beschouwde de vrouwelijke schoonheid als een machtig middel om doelen te bereiken, mits de schoonheid aangevuld wordt door intelligentie en ontwikkeling. Ze wijdde haar hele leven aan de schoonheid en al haar stappen stonden in het teken van het geloof erin.

Het verhaal van Helena Rubinstein nam een aanvang toen ze 22 jaar was, en haar geboorteland Polen verwisselde voor Australië. Dankzij de positieve opmerkingen van de plaatselijke vrouwen over haar huid startte ze niet alleen de vervaardiging van een eigen type crème, maar begon ze ook cosmetische tips te geven en vrouwen de juiste huidverzorging aan te leren. In 1902 opende ze haar eerste schoonheidssalon en zo werd duidelijk dat de cosmetica haar levensroeping was geworden.

Helena heeft met de beste wetenschappers van haar tijd samengewerkt en ze heeft haar zoektocht naar innovatieve wetenschappelijke oplossingen op schoonheidsgebied nooit gestaakt. De mascara van Helena Rubinstein, overigens de eerste moderne mascara in zijn soort, is feitelijk maar één van haar belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen. De naam Helena Rubinstein is nu al langer dan 100 jaar de garantie dat deze cosmetica van topkwaliteit ook aan de verwachtingen van de meest veeleisende vrouwen voldoet.

volledige text text verbergen