Wafeltang

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Hoe kies je een wafeltang

Gun je haar volume en maak een goede eerste indruk. Met een wafeltang (ook wel golftang of golventang genoemd) creëer je in enkele minuten tijd een stijlvol retrokapsel. Kies volgens jouw vereisten de beste wafeltang en geniet van gegolfd haar als van een professionele kapper. Hoe ga je bij het kiezen te werk?

Keuze van wafeltang volgens de eigenschappen

  • Ionisering wordt vooral gewaardeerd door wie droog en broos haar heeft. De ioniserende functie beschermt het haar tegen beschadiging en zorgt voor glans en zachtheid zonder splitsende punten.
  • De temperatuurinstelling garandeert dat je je fijne haar niet verbrandt en anderzijds krijg je weerbarstig haar dankzij een hogere temperatuur wel onder controle. Hoe fijner en meer beschadigd je haar is, des te lager de temperatuur van de wafeltang moet worden ingesteld. Voor gevoelig haar raden wij een temperatuur rond de 120°C aan, voor de styling van krullend, dik of weerbarstig haar kan je de temperatuur zelfs op 200°C instellen.
  • Met bijkomende opzetstukken kan je verschillende soorten styling bereiken met één apparaat. Wat vind je bijvoorbeeld van een stijltang die je met één klik verandert in een wafeltang?

Keuze van wafeltang volgens het materiaal van de platen

  • Titanium platen munten uit dankzij hun lange levensduur en hun stabiele verspreiding van de warmte.
  • Keramische platen warmen gelijkmatig op en zijn mild voor het haar.
  • (Keramische of titanium) platen bekleed met toermalijn zijn geschikt voor beschadigd haar, dat hierdoor gaat glanzen en er gezond uit gaat zien.

Hoe gebruik je een wafeltang?

Volg steeds de gebruiksaanwijzing van de producent. Meestal ga je als volgt te werk:

  • Zet je wafeltang aan, stel de gewenste temperatuur in en laat hem even opwarmen.
  • Plaats een dunne haarlok in de opgewarmde wafeltang en laat de warmte ongeveer 5 seconden inwerken. Laat de wafeltang daarna los en knijp ze een beetje lager weer opnieuw toe. Ga zo te werk voor alle haarlokken, van de haaraanzet naar de haarpunten toe.
  • Een wafeltang ziet er wel uit als een stijltang, maar in tegenstelling tot een stijltang schuif je met een wafeltang niet over je haar - zo zou je het effect van de typische kleine golfjes ongedaan maken.
  • Kam je haar voor maximaal volume na het gebruik van de wafeltang voorzichtig door.

Wil je nog meer volume? Ga dan voor een grove wafeltang, die grotere golven creëert en je kapsel letterlijk lift. Of je nu kiest voor een krultang, stijltang of wafeltang, bescherm je haar altijd tegen de hitte. Met kwaliteitsvolle haarbeschermingsproducten voorkom je beschadiging van je haar ook bij veelvoudig gebruik van je wafel- of stijltang.