Ga naar hoofdcontent

Propolis

Propolis is een mengeling van harsachtige stoffen, bijenwas, balsems en etherische oliën met een aangename, aromatische geur, die door bijen gemaakt wordt van hars en andere organische stoffen van planten en bomen. Het is geen wonder dat propolis al in het Oude Egypte gewaardeerd werd omwille van zijn regenererende werking, aangezien hij meer dan 300 stoffen met antioxiderende werking bevat, vitaminen B, mineralen, tannine en andere weldadige stoffen.

Eigenschappen van propolis

Propolis is een volmaakt evenwichtige stof met veelzijdige, regenererende effecten op het gezicht, het haar en het hele lichaam.

 

Effecten van propolis op de huid

  • Regenereert een gebarsten huid en voedt een droge huid.
  • Verwijdert mee-eters en biedt verzorging aan een problematische huid.
  • Helpt bij eczeem en acne.
  • Verbetert de kwaliteit van de huid, heeft regenererende werking.

Effecten van propolis op het haar

  • Voedt de hoofdhuid en biedt verzorging aan de haarwortels.
  • Gaat bovenmatige haaruitval tegen.
  • Verbetert de kwaliteit van het haar, herstelt het haar over de hele lengte en geeft glans.
  • Verwijdert roos.

Cosmetica met propolis

Propolis komt het meest voor in producten die de natuurlijke microflora van de huid helpen reguleren en handhaven. Verder wordt hij ook vaak gebruikt voor natuurlijke parfumering van producten - de frisse geur, die doet denken aan een bloemenweide, is heel populair.

Propolis is geschikt voor alle huidtypen en kan langdurig gebruikt worden. Enkel personen die allergisch zijn aan bijenproducten moeten opletten voor een eventuele huidreactie.

Het populairst is propolis in natuurlijke en biocosmetica, hetzij als onderdeel van een complexe natuurlijke samenstelling, of als hoofdingrediënt (propolistinctuur). Op notino.nl vind je bijvoorbeeld een propolis crème tegen acne of een reinigende tonic voor een vette en problematische huid.

Propolis heeft ook een gunstig effect op aften en koortsblazen. Hij wordt vaak gebruikt voor mondhygiëne, bijvoorbeeld in de populaire tandpasta met propolis. Als je ´s winters last hebt van gebarsten lippen en koortsblazen, koop voor in je handtas dan een lippenbalsem met propolis en je hebt altijd eerste hulp bij de hand. Gebarsten huid op de handen kan je beschermen en regenereren met propolis zalf, en propolis shampoo weet dan weer raad met roos.

Volgens wetenschappers zijn nog niet alle weldadige eigenschappen van dit natuurlijke wonder ontdekt. Dit bijenproduct blijft maar verrassen met zijn kracht en veelzijdige werking. Probeer ook jij propolis vandaag nog uit!

volledige text text verbergen