Tongschraper

Tongschraper

Verwijder de aanslag van je tong en geniet van een frisse adem! Voeg een tongschraper toe aan je tandenborstel, mondwater en dentale flossdraad om de aanslag van de tong te verwijderen en zo te voorkomen dat bacteriën zich vermenigvuldigen.

Waarom is een tongschraper belangrijk?

Op het tongoppervlak bevinden zich bacteriën die gedurende de dag zich vermenigvuldigen en een onaangename slechte adem veroorzaken. Daarom moet je je naast het poetsen van de tanden en Interdentale ruimtes ook richten op het poetsen van het tongoppervlak. Binnen één uur na een poetsbeurt laten de Bacteriën en de tongaanslag los en tasten de tandglazuur aan.

Tongaanslag is het meest zichtbaar in de ochtend na het wakker worden. 's Nachts tijdens het slapen komen gifstoffen uit het lichaam vrij op het oppervlak van de tong. Daarom kun je 's ochtends een witte laag op je tong zien. Om te voorkomen dat deze gifstoffen terugkeren, bijvoorbeeld tijdens het eten, maak je tong na het wakker worden schoon met een tongschraper.

Hoe verwijder je tongaanslag?

Het gebruik van een tongschraper is gemakkelijk: Maak je tong met één lange beweging van achteren naar voren schoon. Spoel de tongschraper schoon met water en begin opnieuw totdat je tong er perfect schoon uitziet.

Op notino.nl vind je tongschrapers van rubber en kunststof die je tong op een betrouwbare manier zullen ontdoen van overtollige tongaanslag. Welk materiaal je ook kiest, bacteriën worden van het tongoppervlak altijd effectiever verwijderd dan met behulp van een tandenborstel. Gebruik de tandenschraper van Curaprox of G.U.M minimaal twee keer per weer voor het tandenpoetsen. Vergeet ook het gebruik van een mondwater niet en geniet de hele dag lang van een frisse adem!