Wasverzachter

Het gaat niet alleen om het gevoel van frisheid en aangenaam ruikende kleding. De geur van gewassen wasgoed vervaagt heel snel, maar dankzij wasverzachter zijn de geuren intenser en langer te ruiken.

De belangrijkste voordelen van wasverzachter:

  • Verzacht vezels (vooral natuurlijke). De kleding voelt zachter aan en is comfortabeler om te dragen.
  • Verwijdert elektrostatische lading van kunstmatige vezels. De volgende keer dat je de trui over je hoofd trekt, blijft je kapsel goed.
  • Verbetert de eigenschappen van sommige materialen. De kleding heeft dan bijvoorbeeld een hoger absorptievermogen of ademend vermogen.
  • Verkort de droogtijd. En dus zal het gebruik van een droger minder energie kosten.
  • Dankzij wasverzachter breng je minder tijd door aan de strijkplank. Kleding kreukt minder en is makkelijk te strijken.
  • Sommige materialen zijn letterlijk een magneet voor vuil. In wasverzachter gewassen kleding is bedekt met een fijne film, waardoor ze langer schoon blijven.

Wanneer mag je geen wasverzachter gebruiken?

Functionele kleding, die door wasverzachter zijn functie verliest, moet niet met wasverzachter gewassen worden. Dit zijn voornamelijk kleding die gemaakt zijn van textiel microvezel en ademend textiel met een functioneel membraan.

Waarom geurparels voor de wasmachine gebruiken?

Voor een maximale geur van het wasgoed kun je ook geurparels in de wasmachine proberen. Ze voegen een intensere geur toe aan het wasgoed en je kunt het ook gebruiken op functioneel wasgoed of handdoeken, die hun absorptievermogen niet beperken. Voeg gewoon een paar geurparels rechtstreeks toe aan de trommel van de wasmachine en kijk uit naar geurig wasgoed.

Kies de beste wasverzachter bij Notino

Hier vind je betrouwbare en populaire merken zoals Silan of Mr & Mrs Fragrance. Ze voegen zachtheid en een frisse geur toe aan je kleding, en je vindt er ook wasverzachters die speciaal zijn ontworpen voor delicate materialen zoals wol en zijde. Voeg naast de wasverzachter of parels nog waspoeder of gel toe en geniet van het heerlijke gevoel van fris en geurig wasgoed!

Onze tip: probeer ook eens geconcentreerd parfum in de wasmachine!