Tandpasta zonder fluoride

Meest verkocht

Kwaliteitsvolle tandpasta zonder fluoride

Over gevoeligheid of een allergie voor fluoride hoef je je niet langer zorgen te maken. Verzorg je tanden met een tandpasta zonder fluoride en voorkom tandbederf. In de meeste tandpastas zit fluoride – dat het tandglazuur beschermt en een antibacteriële werking heeft. Maar tandpasta zonder fluor bevat stoffen die je tanden en tandvlees even feilloos beschermen.

Wat is fluoride?

Je vindt deze stof in water, zoutwatervissen, zout of zwarte thee. En natuurlijk ook in een groot aantal tandpasta’s. Fluoride is een noodzakelijke stof voor het menselijke lichaam en draagt bij tot gezonde tanden en beenderen. Maar opgelet voor een mogelijke (maar zeldzame) overdosis fluoride – fluorose, waarbij je tanden permanent verkleuren en vlekken krijgen. Als je een overmatige opname aan fluor wil vermijden, probeer dan tandpasta zonder fluor.

Kies de beste tandpasta zonder fluoride

  • Kindertandpasta zonder fluoride is ideaal voor de allerkleinsten, bij wie je geen risico op fluorose wil lopen. Bij kinderen dreigt het ontstaan van vlekken op het tandglazuur namelijk omdat ze klassieke tandpasta vaak inslikken.
  • Tandpasta zonder fluoride voor gevoelige tanden gaat overgevoeligheid van het tandglazuur tegen.
  • Whitening tandpasta zonder fluoride helpt om je tanden stralend wit te houden.
  • Natuurlijke fluoride-vrije tandpasta verzorgt je tanden met behulp van natuurlijke ingrediënten en verfrissende kruiden.

Welke soort van tandpasta je ook kiest, vergeet ook je andere hulpmiddelen in de strijd tegen tandplak niet – tandenborstel, interdentale borsteltjes of tandzijde.