Ontkleuring haar

Meest verkocht

Hoe je haar blonderen op een milde manier?

Wil je graag stralend blond haar of wil je je haarkleur gewoon voorzichtig verhelderen en oplichten? Producten voor ontkleuring en blondering van je haar helpen je aan een resultaat als uit het kapsalon, en dankzij de voedende bestanddelen als vitamine E, proteïne, glycerine of arganolie verzorgen ze het haar bovendien, zodat de haarstructuur niet wordt beschadigd en de hoofdhuid niet uitdroogt of geïrriteerd geraakt.

Haar ontkleuren of blonderen?

Als je je afvraagt hoe je je haar thuis lichter maakt, moet je eerst een keuze maken tussen een blondeermiddel of een ontkleuringsmiddel. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop de oplichting plaatsvindt.

Blondeermiddel

Een blondeermiddel maakt het natuurlijke pigment lichter, het gaat in principe om een haarverf die een lagere concentratie van waterstofperoxide bevat en meer voedende bestanddelen die zorgen dat je haar op milde wijze lichter wordt. Deze manier is vooral geschikt als je je natuurlijke haarkleur wat lichter wilt maken of als een lichtere kleur een tussenstap is voordat je een andere permanente haarkleur neemt.

Soorten blondeermiddelen
  • Blondeerpoeder kan blond haar doeltreffend verhelderen, gelige tonen uit gekleurd haar elimineren, of een donkere haarkleur verlichten met 1 of 2 tinten. Bovendien kun je je haar dankzij speciale soorten blondeerpoeder geleidelijk aan op een milde manier met wel 9 tinten lichter maken.
  • Met een blondeercrème kun je tegelijk je eerste grijze haren verbergen. Kies een blondeercrème waarvan de pigmenten elke haar omhullen en ook ontbrekend pigment vervangen.
  • Met een ombré blondeermiddel kun je een geleidelijke overgang tussen de tinten creëren en krijg je het natuurlijk ogende effect waarbij het onderste deel van je haar lichter is.
  • Een kleur-eliminator verwijdert resten kleur van semipermanente haarverf en haalt ongewenste, vervaalde kleurtonen uit je haar.

Ontkleuringsmiddelen

Een ontkleuringsmiddel verwijdert alle pigmenten uit je haar. Als je een donker kapsel wil veranderen in een blonde haardos, moet je je haar volledig ontkleuren. Zo’n ontkleurd haar moet je wel heel goed verzorgen, want de haarstructuur kan van het ontkleuren poreus worden en dus heel breekbaar. Bij het ontkleuren van je haar raden we aan om de zgn. plex technologie te gebruiken, die je haar van voldoende voeding voorziet en beschadiging voorkomt. Maar als je haar heel donker is en makkelijk beschadigd raakt, raden we aan om voor radicale verandering best een kapsalon te bezoeken.

Kies het beste ontkleuringsmiddel op notino.nl en verander je kapsel vandaag nog in een weelde van koperen tinten of koud platinablond, of gun jezelf een chique ombré!