Scheerproducten

Meest verkocht

Alles over ontharing en epilatie

Ontharing was nog nooit zo eenvoudig! Kies uit het ruime aanbod van scheerapparaten voor vrouwen, wegwerpscheermesjes en scheerolie, epilators, waxstrips en ontharingscrème. Wij geven je graag enkele tips over waar je op moet letten bij het ontharen en epileren.

Er bestaan veel verschillende manieren om snel en efficiënt haartjes te verwijderen. Sommige methodes verwijderen ze voor enkele dagen, andere voor meerdere weken. Wat is het verschil en welke manier is voor jou de beste?

Ontharing of epilatie?

 • Epilatie verwijdert de haartjes met wortel en al, en zorgt dat je huid langer glad blijft. Met uitzondering van IPL doet epilatie meestal een beetje pijn.
 • Ontharing betekent in principe enkel het verwijderen van het zichtbare deel van de haartjes, dus niet de wortels, wat pijnloos is maar minder langdurig dan epilatie. Vaak wordt de term ontharing ook gebruikt voor de verwijdering van haartjes in het algemeen.

Ontharingsmethodes voor thuis

 • Scheren met een scheermesje of scheerapparaat is een veelvoorkomende manier om thuis je haartjes te verwijderen. Het is snel en eenvoudig. Je kan zowel klassieke scheermesjes van het type safety razor gebruiken, als een scheermesje voor eenmalig of herhaaldelijk gebruik, of een elektrisch scheerapparaat. Als je scheert met een scheermes, vergeet dan niet om voordien je huid en de haartjes zachter te maken met een scheerschuim, -olie of -gel – die maken het ontharen gemakkelijker en voorkomen irritatie.
 • Een ontharingscrème smeer je snel en eenvoudig uit en na enkele minuten veeg je de crème én de haartjes met een spateltje af. Een ontharingscrème is mild voor de huid en zonder risico op verwonding. Als je vaak last hebt van irritatie, kies dan voor een extra milde ontharingscrème voor een gevoelige huid.

Epilatiemethodes voor thuis

 • Epilatie met wax is een eenvoudige manier om in het comfort van je eigen thuis haartjes te verwijderen. Je hoeft de waxstrip maar even in je handpalmen op te warmen, op je huid te leggen en er na een tijdje af te trekken. Op dezelfde manier ga je te werk met hars, die een vloeibare vorm heeft. Deze manier van epilatie is snel, maar soms een beetje pijnlijk. Dat hangt af van de plaats van epilatie en van hoe gevoelig je bent.
 • Epilatie met suikerpasta is de laatste jaren een hit. Suikerepilatie wordt vooral gebruikt voor het verwijderen van haartjes op gevoelige plekken – het is namelijk de mildste en minst pijnlijke manier. Je brengt de suikerpasta aan tegen de groeirichting van de haartjes in, laat hem even inwerken en stollen en trekt hem daarna tegen de groeirichting van je huid af.
 • Epilators zijn apparaten om met langdurig resultaat haartjes te verwijderen:
  • ○ Een IPL-epilator zorgt voor een pijnloze verwijdering van haartjes. Hij werkt volgens het principe van lichtimpulsen die de haarwortels vernietigen. Deze pijnloze epilator beperkt de groei van haartjes tot meerdere weken lang. Van alle epilatiemethodes voor thuis benadert deze methode het definitief ontharen het meest.
  • ○ Een klassieke epilator trekt de haartjes uit met wortel en al. Het effect is langdurig, maar het kan pijn doen. Het is veel comfortabeler om te investeren in een IPL-ontharingsapparaat Afhankelijk van de plek die je wil epileren, kan je kiezen voor een epilator voor het gezicht, voor de benen of de oksels, of je kan er een kopen met verschillende opzetstukken.

Wanneer moet je voor ontharing en wanneer voor epilatie kiezen?

Ben je niet zeker of voor jou ontharen of epileren het beste is? En weet je niet welk hulpmiddel te gebruiken? Laat je leiden door onze eenvoudige instructies:

 • Je gezicht onthaar je best met de gevoeligheid van je huid in je achterhoofd. Gebruik voor het verwijderen van haartjes in je gezicht bijvoorbeeld een gezichtsontharingscrème of een gezichtsepilator.
 • Je benen epileren of ontharen kan je als het ware onbeperkt. Heel populair is het klassieke scheren. De huid van je benen is meestal niet zo gevoelig, dus je kan ook een klassieke epilator gebruiken, of je benen harsen, wat een langduriger resultaat geeft dan scheren.
 • Voor de ontharing van je intieme delen kan je een kwaliteitsvol scheerapparaat voor vrouwen gebruiken. Maar de beste resultaten op een pijnloze manier bereik je met een IPL-ontharingsapparaat voor intieme delen.
 • De oksels zijn een heel gevoelig lichaamsdeel, en daarom raden we aan om de voorkeur te geven aan mildere ontharing. Je kan bijvoorbeeld een ontharingscrème gebruiken, of een scheerapparaat of -mesje met een geschikte vorm. Vergeet in het laatste geval niet om scheerschuim te gebruiken.
 • Je armen kunnen na het scheren geïrriteerd zijn, en bovendien springen de bijgroeiende haartjes erg in het oog. Kies daarom best voor een langdurigere methode die tegelijk mild is: IPL-ontharing of epilatie met suikerpasta.

Nu weet je hoe je je correct moet ontharen. Kies de beste producten voor ontharing en epilatie en geniet van een volmaakt gladde huid zonder haartjes!