Snackdozen

Meest verkocht

Hoe kies je een lunchtrommel voor je kind

Vergeet die geplette boterhammen in zilverpapier. Met een lunchtrommel hoeft je fantasie geen grenzen te kennen bij de voorbereiding van de meest gevarieerde maaltijden, en bovendien draag je bij tot een beter leefmilieu door je lunchtrommel herhaaldelijk te gebruiken, op school en op uitstap.

Hoe ziet een ideale lunchbox voor je kind eruit

Voordat je er een koopt, denk je het best even na over de vereisten waaraan een broodtrommel moet voldoen:

  • Grootte: De lunch zou helemaal in de trommel moet passen, of tenminste het deel ervan dat een harde verpakking nodig heeft. Een te grote lunchbox neemt in de boekentas teveel plaats in en het eten zou er in ‘rondvliegen’, terwijl een te kleine lunchtrommel natuurlijk ook weinig nut heeft.
  • Materiaal. Voor kinderen is het ideale materiaal plastic. Het is namelijk heel licht én verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Als de trommel per ongeluk op de grond valt, kan die in tegenstelling tot een glazen box wel tegen een stootje. Als je vaatwasser hebt, controleer dan even of de door jou gekozen lunchtrommel erin mag.
  • Afdichting. Wil je de broodtrommel soms ook met iets anders dan boterhammen vullen? Let dan op de afdichting. Siliconen elementen zorgen ervoor dat ook sap van fruit of een andere vloeistof niet tussen de schoolboeken kan druppelen.
  • Vakjes. Een lunchtrommel met vakjes is handig om verschillende soorten eten gescheiden te houden: sappig, droog en aromatisch voedsel.
  • Ontwerp. Het laatste punt op onze lijst maar niet het minst belangrijke. Als je voor je kind een lunchtrommel kiest voor op school, laat hem of haar dan kiezen, of kies jij er eentje naar zijn of haar smaak.

Meer dan een broodtrommel

Een lunchbox als stijlvol accessoire? Kinderen houden ook van dingen die er mooi uitzien, en met een broodtrommel met bijpassende drinkfles is je schoolkind vast heel blij – bijvoorbeeld als verjaardags- of kerstcadeau. Maar een lunchtrommel kan ook van pas komen buiten de school. Wat voor uitstap je ook plant, een lunchbox of potje met deksel is perfect voor een snack of lunch in de rugzak.

Navulbare knijpzakjes voor de allerkleinsten

Ook voor je jongste kun je voor onderweg een snack meenemen zonder telkens weer afval te creëren. Navulbare knijpzakjes zijn ideaal voor elke moeder die het eten van haar kind onder controle wil houden. Een knijpzakje is bovendien heel handig voor je kindje. Hij houdt het moeiteloos vast en kan de inhoud bijvoorbeeld in de wandelwagen makkelijk opdrinken.

Een knijpzakje doe je gewoon onderaan open en vul je met een fruitpap, yoghurt of wat je maar wilt. Daarna doe je het weer toe met de - meestal dubbele - sluiting. Je kunt gerust zijn dat het niet zomaar gaat lekken. Knijpzakjes zijn makkelijk uit te wassen en mogen meestal in de vaatwasser en de vriezer.

We zeggen dat we eten met onze ogen, en dat geldt ook voor kinderen. Als je gezond eten in een mooie lunchtrommel steekt, kun je er zeker van zijn dat die leeg terugkomt. En je weet nu welke parameters een lunchbox moet vervullen, dus maak nu je keuze. Kwaliteitsvolle kinderspullen vind je op notino.nl!