Neuszuiger voor baby’s

Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Neuspompen voor de allerkleinste

Voor een schoon kinderneusje! Een kwaliteitsvolle neusreiniger behoort tot de standaard baby-uitrusting. Het is niet alleen een ideaal hulpmiddel als je baby last heeft van slijmen en een verstopte neus bij een verkoudheid, maar het komt ook van pas voor dagelijkse hygiëne en het verwijderen van vuil uit de neus van je baby. Kies daarom een neuspompje dat niet alleen heel handig in gebruik is, maar ook makkelijk schoon te maken. Wij geven enkele tips hoe je vandaag nog de beste neuszuiger kunt kiezen.

Hoe kies je een neusreiniger

Elke dag komen er in het neusje van je baby onzuiverheden terecht die irritatie veroorzaken en zorgen dat er slijm wordt gevormd. Als je baby, die nog niet kan snuiten of door zijn mond kan ademen, een verstopte neus heeft, kan dat zorgen voor problemen met de ademhaling of het drinken, of voor een onrustige slaap. Een neuszuiger helpt om snel en op milde wijze slijm te verwijderen, en kan al worden gebruikt vanaf zuigelingenleeftijd.

Soorten neuszuigers

Neusreinigers verschillen van elkaar in hun manier van gebruik, uitzicht, geluid en doeltreffendheid.

 • Een manueel neuspompje met slangetjes is heel makkelijk te gebruiken en werkt geruisloos. Door middel van de slangetjes, waarvan je er één in een van de neusgaten van de baby en het andere in je mond steekt, kun je op heel milde wijze de slijmen opzuigen, die dan in het bakje tussen de slangetjes verzameld worden. Het is een soort neusreiniger dat weinig plek inneemt en vooral geschikt is bij een lichte verkoudheid.
 • Een neuspeer is een geruisloos en handig neuspompje geschikt voor dagelijks gebruik. Het werkt volgens het principe van een vacuüm ballon waarvan je het uiteinde in een van de neusgaten van de baby steekt, en wanneer je de peer loslaat, ontstaat er een onderdruk die traag het slijm opzuigt.
 • Een neusreiniger voor op de stofzuiger is geschikt om thuis te gebruiken bij een zware verkoudheid. Deze neuszuiger moet op de stofzuiger worden aangesloten, of indien nodig kan hij ook met de mond worden bediend. Deze neuszuiger is heel erg efficiënt, maar het lawaai van de stofzuiger kan voor de baby onprettig zijn.
 • Een elektrische neusreiniger werkt op stiftbatterijen en is een heel doeltreffend soort neuszuiger, geschikt bij een zware verkoudheid. Hij werkt niet alleen geruisloos, maar neemt ook weinig plek in en is dus ook geschikt voor op reis.

Hoe gebruik je een neuszuiger

Slijm opzuigen met behulp van een neusreiniger is misschien niet altijd even prettig voor je baby, maar het is een snel en heel eenvoudig proces dat de gewenste verlichting brengt bij een verstopte neus. Wij geven enkele praktische tips om het verwijderen van slijm bij je baby makkelijker te maken:

 • Lees vóór het eerste gebruik van de neusreiniger altijd eerst aandachtig de gebruiksaanwijzing.
 • Spuit voor het zuigen in het neusje van je baby enkele druppels zeewater bedoeld voor zijn leeftijd, en laat minstens 3 minuten inwerken. Zeewater versnelt het oplossen en loskomen van slijm en vergemakkelijkt het verwijderen.
 • Als je het slijm wilt verwijderen met een neuspeer, duw de neuspeer eerst plat, zet het uiteinde op het neusgat van je kindje en laat het peertje daarna los.
 • Als het niet lukt om alle slijm te verwijderen, kun je met het uiteinde van de neuszuiger heel zachtjes bewegen in het neusgaatje.
 • Je kunt een neuszuiger voor baby’s ook ‘s nachts gebruiken als je baby onrustig slaapt door een verstopte neus.
 • Als de dokter een neusspray heeft voorgeschreven, gebruik die dan pas na het reinigen van de neus.

Hoe maak je een neuszuiger schoon

Een neuszuiger moet voor en na elk gebruik worden schoongemaakt.

 • Was hem voor het eerste gebruik met heet water. Als het wordt aanbevolen door de producent, kan hij ook worden uitgekookt.
 • Haal de onderdelen van de neuspomp na elk gebruik uit elkaar en was of steriliseer alle delen erg grondig.
 • Laat de neuszuiger voor elk volgende gebruik altijd volledig opdrogen.
 • Gebruik om hem te reinigen nooit ontsmettingsmiddel of alcohol .

Door een neuszuiger te gebruiken kun je je baby snel verlichting brengen van slijm en vuil dat onaangename complicaties kan veroorzaken. Een praktisch neuspompje met slangetjes weet raad met elke snottebel, een neuspeer past moeiteloos in elke verzorgingstas. Kies de beste neusreiniger voor je baby op notino.nl.