Haarkammen en -borstels voor kinderen

Hoe kies je een haarborstel voor je baby of kind

Haarkammen maakt deel uit van de dagelijkse verzorging van je kind, min of meer vanaf de geboorte. Hoe ziet een ideale haarborstel voor baby’s en voor kinderen eruit? Lees het hier.

Een baby haarborstel kiezen

  • Bij de keuze van een baby haarborstel staat de functie op de eerste plaats (het uitzicht wordt pas belangrijker als je kinderen wat groter zijn).
  • Qua grootte is een baby haarborstel aangepast aan het kleine hoofdje van je baby en dient hij enerzijds om de fijne haartjes te kammen en anderzijds om de doorbloeding van de hoofdhuid te bevorderen.
  • Een baby haarborstel heeft bijzonder zachte borstelharen zodat die zeker geen pijn kunnen veroorzaken. Ze voorkomen ook statische geladenheid van het haar.
  • Er bestaan ook haarkammen voor baby’s met heel dikke tanden met een afgerond uiteinde. Daarmee kun je makkelijk de opgedroogde schilfertjes uit het haar van je baby kammen.

Een haarborstel voor je kind kiezen

  • Grotere kinderen vinden het uitzicht belangrijker. Daarom moet een kinderborstel niet alleen functioneel zijn, maar ook een mooi ontwerp hebben.
  • Plastic borstelharen moeten zo zacht mogelijk maar tegelijk stevig zijn, met afgeronde punten zodat het kammen prettig aanvoelt.
  • Kinderkammetjes zijn in het algemeen beter voor fijn haar, en kunnen ook van pas komen als je nat haar (voorzichtig) wilt uitkammen. Kinderborstels kammen het haar dan weer beter door. En de beste haarborstels weten ook moeiteloos raad met nat haar zonder het te beschadigen of eraan te trekken.
  • Een ergonomische vorm is ook belangrijk, zodat de borstel goed in de hand ligt en je kind hem zelf kan gebruiken.

Meer dan gewoon een haarborstel

Een leuke haarset doet niet alleen elk meisje maar ook haar moeder plezier. Als de haarborstel past bij de elastiekjes en haarspeldjes wordt het uitkammen, het maken van staartjes of complexere kapsels meteen een leuk ritueel waar jullie je allebei op kunnen verheugen.

Tip: Als het haar van je kind erg in de knoop zit, probeer dan eens een antiklittenspray voor kinderen!