Make-up

Je hebt gekozen
  • Bruin

Glinsterende nagels – hoe?

Staat er je een zomerse party, oudejaarsfeest, vrijgezellenfeest of een andere gelegenheid te wachten waarop je wil schitteren? Ga dan voor nagellak met glitters, losse glitters of nagelglitters. Ze hebben een opvallend en innemend effect. Waarmee kun je je nagels versieren?

Nagelglitters

Met een glitterpoeder of nagelglitters in een potje kun je je volledige nagels versieren, of slechts een deel ervan. En het is nog eenvoudig ook. Hoe gebruik je nagelglitters?

  • Meng ze door een doorzichtige nagellak en lak er simpelweg je nagels mee. Je kunt verschillende kleuren van glitters mengen en zo een originele kleurencombinatie creëren.
  • Een andere optie is om eerst je nagels te lakken en ze nog nat in een potje met glitters te dompelen. Zo krijg je echt een heel intens glinsterend effect.
  • Of je lakt eerst je nagels en laat ze volledig opdrogen. Daarna breng je op een deel van je nagels nagellak aan (bijv. alleen op het uiteinde van je nagels in de stijl van French manicure). Een heel bevallig, gesofisticeerd resultaat bereik je als je maar één van je nagels laat glinsteren – liefst je ringvinger.
  • Je kunt je pas gelakte nagels ook met glitters bestrooien. Een nagelriemduwer of andere tool met een plat stuk kan dienst doen als schepje om de glitters makkelijk op je nagels aan te brengen.

Glitternagellak

  • Bespaart je werk. De glitters zitten al in de nagellak en met glitternagellak werken is in het algemeen wat minder rommelig.
  • Je creëert er weliswaar geen originele kleurenmix mee zoals met losse glitters, maar je hebt wel een hele ruime keus in kleuren, van felrood over parelmoer met een subtiele glimmer tot en met een metallic finish.
  • Je kunt glitternagellak rechtstreeks op je ongelakte nagels aanbrengen, of als finale laag.

Onze tip: Met glitternagellak of losse glitters kun je ook ombré nagels tevoorschijn toveren. Het is heel mooi als je één kleur gebruikt die naar het einde van je nagels toe donkerder wordt, of als je twee verschillende kleuren combineert.

Glitters kun je op heel veel verschillende manieren op je nagels gebruiken. Laat je daarom leiden door wat jij zelf mooi vindt. Vul er je stralende outfit mee aan, of laat je nagels juist uitspringen bij een eenvoudige outfit. Bereid je er wel op voor dat glitternagellak verwijderen ietsje meer tijd in beslag neemt, dus zorg ervoor dat je een kwaliteitsvolle nagellak remover in huis hebt. Glinsterende nagels hebben gegarandeerd een positief effect op je stemming, dus ga ervoor!

Tip tot slot: Kun je van glitters maar geen genoeg krijgen, en niet alleen op je nagels? Probeer dan ook eens een geweldige glitters voor het gezicht of glitterlippenstift!