Lalique Noir Premier Terres Aromatiques Eau de Parfum Unisex

Lalique Noir Premier Terres Aromatiques Eau de Parfum Unisex
Lalique Noir Premier Terres Aromatiques Eau de Parfum Unisex
Gratis verzending
100 ml
216,00

Code: LAL0492 | Op voorraad
1
PostNL
maandag 17-5-2021
Persoonlijk ophalen
zaterdag 15-5-2021
UPS Air Mail
vrijdag 14-5-2021

Beschrijving Lalique Noir Premier Terres Aromatiques
Samenstelling

In de uniseks eau de parfum Lalique Noir Premier Terre Aromatiques zitten de tonen van het wilde, onstuimige Corsica verborgen. Zoals de naam verraadt, is de geur geschikt voor mannen en vrouwen, en hij gaat prat op de ongebruikelijke combinatie van opvallende elementen zoals kardemom, ananas en fresia.

  • kruidige, houtachtige geur
  • uniseks geur voor iedereen
  • voor gebruik overdag en ‘s avonds

Samenstelling van de geur
De eerste akkoorden behoren toe aan een schijnbaar onverenigbaar trio van geuren. De zoete ananas, zure citroen en kruidige kardemom passen nochtans perfect bij elkaar. Even later vermengen zich frisse tijm, rustgevende lavendel en fresia. De slotnoten staan in het teken van het aardse karakter van tonkaboon, vetiver en orcanox.

Verhaal van de geur
De geur Lalique Noir Premier Terre Aromatiques is een eerbetoon aan twee visionairs. In het jaar 1905 ontmoette de Franse kunstenaar René Lalique de Corsicaanse parfumeur Francois Coty en werd de grondslag gelegd voor de moderne parfumkunst. De geur verwijst naar Corsicaanse tonen.

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Ananas , Kardemom, Citroen
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Tijm , Lavendel , Freesia
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Tonkaboon , Vetiver
Geursoort
specerijen, houtachtig

Over het merk Lalique

Lalique doet denken aan de schittering van sieraden, prachtige transparantie en glans van kristallen. Voordat de naam een handelsmerk is geworden, was het de naam van het artistieke genie, de meesterjuwelier en glasblazer René-Jules Lalique, die in het merk zijn eigen creatieve passie verwerkte.

Lalique opende zijn winkel met juwelen en glaswerk in 1905. Hij werkte in de art nouveau- en art-decostijl en gebruikte vaak natuurlijke materialen en vormen. De parfumeur Francois Coty was onder de indruk van zijn werk en bood hem een partnerschap aan in de parfumindustrie met als resultaat de prachtige glazen flacons.

Het merk Lalique is altijd gekoppeld geweest aan de geschiedenis van de parfumerie, hoewel het eerste eigen Lalique-parfum pas in 1992 op de markt kwam. De Lalique-parfums dragen een unieke signatuur waarin een prachtig flaconontwerp met uitzonderlijke geuringrediënten worden gecombineerd.

Review Lalique Noir Premier Terres Aromatiques