Lalique L'Amour Eau de Parfum voor Vrouwen

Lalique L'Amour Eau de Parfum voor Vrouwen
Lalique L'Amour Eau de Parfum voor Vrouwen
Actie
Aanbevolen detailhandelsprijs
122,00

Je bespaart 75%
100 ml
29,90

Code: LAL0118 | Op voorraad
1
PostNL
vrijdag 14-5-2021
Persoonlijk ophalen
vrijdag 14-5-2021
UPS Air Mail
vrijdag 14-5-2021

Beschrijving Lalique L'Amour
Samenstelling

Ontdek de romantische vrouw in jezelf. De eau de parfum voor vrouwen Lalique L’Amour werd geïnspireerd op grenzeloze liefde. Net zoals de liefde zelf is ook deze geur zoet, fascinerend en verslavend.

  • onweerstaanbare bloemig-houtachtige geur
  • voor de romantische, elegante vrouw
  • geschikt om elke dag te dragen

Samenstelling van de geur
Al in de opening van deze eau de parfum wordt je betoverd door de frisse citrusgeur van bergamot met de bloemige tonen van rozenknoppen en de licht bittere neroli. De hartnoten van de geurcompositie worden gevormd door de zoete geur van gardenia, aangevuld met tedere jasmijn en sensuele tuberoos. Voor een volmaakte zintuiglijke ervaring zorgen het verwarmende cederhout en het fluwelen sandelhout.

Het verhaal van de geur
De Japanse prins Asaka Jasuhiko engageerde de Franse kunstenaar René Lalique om voor zijn paleis in Tokio vier grote glazen deuren te creëren. Lalique deed dit met stijl en ontwierp gracieuze meesterwerken met de silhouetten van vrouwelijke figuren met gespreide vleugels.

In de jaren ‘80 werd het paleis een stadsmuseum waar deze meesterwerken tot op heden bewonderd kunnen worden. Het zijn deze glazen deuren die inspiratie vormden voor de flacon van de geur Lalique L'Amour, die ontstond ter ere van Laliques liefde voor vrouwen en bloemen.

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Neroli , Bergamot , rozeknop
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Tuberoos, Gardenia , Jasmijn
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Muskus , Ceder , Sandelhout
Geursoort
bloemig, houtachtig

Over het merk Lalique

Lalique doet denken aan de schittering van sieraden, prachtige transparantie en glans van kristallen. Voordat de naam een handelsmerk is geworden, was het de naam van het artistieke genie, de meesterjuwelier en glasblazer René-Jules Lalique, die in het merk zijn eigen creatieve passie verwerkte.

Lalique opende zijn winkel met juwelen en glaswerk in 1905. Hij werkte in de art nouveau- en art-decostijl en gebruikte vaak natuurlijke materialen en vormen. De parfumeur Francois Coty was onder de indruk van zijn werk en bood hem een partnerschap aan in de parfumindustrie met als resultaat de prachtige glazen flacons.

Het merk Lalique is altijd gekoppeld geweest aan de geschiedenis van de parfumerie, hoewel het eerste eigen Lalique-parfum pas in 1992 op de markt kwam. De Lalique-parfums dragen een unieke signatuur waarin een prachtig flaconontwerp met uitzonderlijke geuringrediënten worden gecombineerd.

Review Lalique L'Amour