Haar krullen met stijltang

Krultang en stijltang 2 in 1
Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen

Maak kennis met de krul-stijltang

Eén apparaat – tientallen kapsels. De krul-stijltang werkt als een stijltang en een krultang in één. Met één apparaat creëer je zowel een verzorgd, steil kapsel voor een werkvergadering als verleidelijke beach waves voor een date! Spaar geld en plaats in de badkamer uit en koop een krul- en stijltang in één!

Hoe kies je een stijltang en krultang in één?

Je kan kiezen uit twee basisopties:

 • een “ronde” stijltang met langere, afgeronde platen waar je zowel je haar perfect steil mee kan maken als elegante golven mee kan creëren – een beetje oefenen en je hebt het beet.
 • een multifunctionele stijltang en krultang in 1 met verwisselbare opzetstukken – je hoeft het opzetstuk maar te vervangen en je stijltang is ineens een krultang of bijvoorbeeld een wafeltang. Omdat je haar krullen met een stijltang wat oefening vraagt, maakt een multifunctionele krul- en stijltang in één met verwisselbare opzetstukken het werk aanzienlijk gemakkelijker.

Kijk bij de keuze van een multifunctionele krul-stijltang naar de volgende parameters:

 • Temperatuurinstelling: Zonder deze functie loop je het risico dat je ofwel je haar beschadigt, of niet het gewenste resultaat bereikt. In het algemeen geldt het volgende: fijn en beschadigd haar = lagere temperatuur (max 160°C), weerbarstig haar = hogere temperatuur (meer dan 190°C).
 • Oppervlak: Een keramisch oppervlak warmt sneller op en je creëert er sneller krullen mee. Het laat het haar er ook goed over glijden. Een toermalijn oppervlak elimineert statische geladenheid en pluizen van het haar.

Bijkomende tips voor de keuze van een krul-stijltang:

 • Als je eerder kort haar hebt, kies dan voor een kleinere stijltang voor krullen. Je zal er beter mee kunnen manipuleren en er ook kort haar mee kunnen opdraaien.
 • Het is bij het krullen ook een voordeel als de bediening van de stijltang aan de zijkant zit. Zo voorkom je dat je bij het draaien van de stijltang per ongeluk de temperatuur wijzigt of de stijltang uitzet.
 • En voor het meest comfortabele gebruik en om te voorkomen dat de kabel in de knoop geraakt, is een 2 in 1 stijltang en krultang met een draaibare kabel een goede keuze.

Hoe krul je je haar met een stijltang?   

Met een beetje geduld en oefening heb je het snel onder de knie. Denk er in de eerste plaats aan om je haar te beschermen tegen de hitte, zodat het niet beschadigd raakt. Overschrijd nooit de maximale temperatuur voor jouw haartype en houd je altijd aan de aanbevelingen uit de gebruiksaanwijzing van de producent.

Aanbevolen manier om je haar te krullen met een stijltang:

 1. Kam je haar grondig uit en verdeel ze in aparte lokken.
 2. Plaats een haarlok in de stijltang en knijp ze dicht, maar niet te hard zodat ze makkelijk over het haar glijdt.
 3. Draai de stijltang ongeveer 180°C van je gezicht weg (in U-vorm). Hoe meer je de stijltang om zijn as draait, des te smaller en meer gedefinieerd de krullen zullen zijn.
 4. Verplaats de stijltang na enkele seconden rustig naar beneden toe, tot het einde van de haarlok en laat los. En de krul is klaar.
 5. Hoe dichter bij de haaraanzet je begint, des te opvallender je krullen zullen zijn.

Ben je geïnteresseerd in een stijltang voor krullen? Kies er een op notino.nl, waar je de beste hulpmiddelen voor haarstyling vindt!