HoubigantQuelques Fleurs l'Original Eau de Parfum voor Vrouwen

Houbigant Quelques Fleurs l'Original Eau de Parfum voor Vrouwen
Houbigant Quelques Fleurs l'Original Eau de Parfum voor Vrouwen
Aanbevolen detailhandelsprijs
90,00

Je bespaart 14%
50 ml
76,89

3 stuk(s) op voorraad | Code: HBG0105
1
PostNL
donderdag 2-12-2021
Afhaallocaties
donderdag 2-12-2021
UPS Air Mail
dinsdag 30-11-2021

Leer de geur kennen die in de geschiedenis van de parfumkunst een van de eerste was met een abstracte bloemige compositie. De eau de parfum Houbigant Quelques Fleurs l'Original probeert niet om de natuur te kopiëren. Het is een klassieke, tijdloze geur die buiten alle modetrends staat en volmaakt tijdloos is.

  • bloemige geur met groene en poederachtige tonen
  • zuivere en egale interpretatie
  • elegant en chic in een typisch Franse stijl

Samenstelling van de geur
Als eerste ruik je de combinatie van aromatische galbanum met de zoetig-frisse tonen van bergamot en citroen. Even later komt er een volledig bloemenboeket tot uiting. Je herkent er bedwelmende jasmijn en tuberoos is, unieke lelietje-van-dalen, sensuele roos, exotische ylang-ylang, ongebruikelijke tuinanjer, oranjebloesem en teder viooltje. De langdurige finish staat in het teken van tonen van hout met zoete tonkaboon, zuivere muskus en iris.

Verhaal van de geur
De geur Quelques Fleurs l'Original werd in 1912 gecreëerd door de getalenteerde parfumeur Robert Bienaimé. Dankzij zijn gedurfde benadering ontstond er een innovatieve geur die weliswaar bloemig ruikt, maar aan geen enkele specifieke bloem doet denken. De compositie bevat honderden aromatische componenten en wordt tot op heden geproduceerd in de Franse stad Grasse, de bakermat van de moderne, Europese parfumerie. 

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Aarde noten , Sinaasappelboom bloesem , Citroen , Bergamot , Citrusvruchten
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Sering , Heliotroop , Viooltje , Lelietje van Dalen , Orchidee , Jasmijn , Anjer , Ylang-Ylang , Tuberoos, Iriswortel
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Sandelhout , Muskus , Civet , Honing , Vanille , Lichen , Tonkaboon , Amber
Geursoort
bloemig