Actuele huisparfumtrends

 Net zoals we gewend zijn om volgens de jaargetijden, onze stemming of onze huidige smaak van parfum te wisselen, kunnen we ook de geur van onze woonst veranderen. Met een goed gekozen huisparfum creëren we niet alleen een gezellige sfeer, maar ook zuiverdere lucht. 

Trend 1: natuurlijke was

Als je een aangename geur wilt zonder het risico van een verminderde luchtkwaliteit, kies je best voor geurkaarsen van natuurlijke wassoorten. Sojakaarsen geven tot 90 % minder roet af dan paraffinekaarsen.
 
Liefhebbers van intensieve geuren gaan hun huis niet meer uit willen zodra ze een kaars van kokoswas hebben aangeschaft. Dit natuurlijke materiaal is in staat een grote hoeveelheid geur vast te houden, die je nog lang nadat je de kaars hebt gedoofd blijft ruiken.

Trend 2: Een tweede leven voor de verpakking

Dankzij de kwalitatieve afwerking en het originele ontwerp zijn de potjes van geurkaarsen als het ware gemaakt om nog verder te worden gebruikt. Je hoeft het hele potje, inclusief de restjes was, maar enkele uren in de vriezer te steken en je kunt de was en de lontaanhechting makkelijk met een mes verwijderen.

Het glazen potje kan perfect dienen om je make-up-penselen te ordenen, of als klein bloempotje voor cactussen en kruiden.

Trend 3: Zuivering van je woonst

Dé hit van de laatste seizoenen zijn katalytische lampen. Hun lont hoeft maar even te branden tot de lamp voldoende is opgewarmd en kan na enkele minuten worden uitgeblazen. Tijdens de daaropvolgende katalytische reactie komen er moleculen vrij die ongewenste bacteriën en geurtjes neutraliseren. Je huis gaat er niet alleen lekker van ruiken maar wordt er ook gezonder op.

Vooral wie allergisch is, huisdieren heeft of graag kookt stelt de reinigende eigenschappen van een katalytische lamp op prijs.

Trend 4: Verfrissing en geur in één

Een moderne oplossing voor frisse lucht zijn ultrasone aromadiffusers. Die verfrissen de ruimte gelijkmatig met een fijne waterdamp, en roepen dankzij de etherische oliën een gezellige sfeer op. Bovendien is het een designstuk dat past in elk interieur.
 
De nieuwste ultrasone diffusers zorgen ook voor positieve stimulering van je zintuigen met gedempt-lichttherapie.
Filter
Meest verkocht