Luiers, waar je ook kijkt
Tenzij je liever geen luiers gebruikt, begin je waarschijnlijk al vóór de geboorte van je kindje alle luiervarianten te overwegen. Ben je praktisch ingesteld en zie je de voordelen van wegwerpluiers, of vind je de ecologische kant belangrijker en zijn stoffen luiers een logische keuze voor jou? Zit je daar ergens tussenin en kun je geen keuze maken, dan kun je beide types naar believen combineren of eco-wegwerpluiers proberen. Die zijn van bamboe gemaakt, dus milieuvriendelijk, maar ze zijn evengoed comfortabel en gemakkelijk bij het verschonen, zonder dat je ze hoeft te wassen en te verstellen.
Verschoon je kindje zo vaak als nodig is – gemiddeld om de 3 tot 4 uur. Zodra je kindje groter is en begint te lopen, wordt het lastiger om een luier te verwisselen. Daarom schakelen veel ouders mettertijd over op luierbroekjes die je je kindje ook kunt staand kunt omdoen. Doe een gebruikte luier in een luierzakje of gooi hem in een speciale luieremmer, die geurtjes binnenhoudt.
volledige text
Vochtige doekjes als je beste hulptroepen
Huidverzorging
We raden aan om bij het verschonen altijd crème tegen luieruitslag te gebruiken, om huidirritatie te voorkomen. Als je kindje toch last heeft van luieruitslag, zorg dan dat je zinkzalf bij de hand hebt. Die kalmeert en verkoelt de rode huid. Je kunt de zalf ook gebruiken in het geval van eczeem op het lichaam.
De kinderhuid is in vergelijking met die van een volwassene veel dunner en teerder en wordt minder goed beschermd. Het is daarom belangrijk om de beschermingsbarrière te versterken en te verzorgen. Verder mogen wasolie of wascrème zonder zeep niet ontbreken, net zomin als hydraterende crème voor baby's of massagebody-olie. Die kun je gebruiken tijdens het avondritueel – voor een ontspannende massage van de buik en de huid.
Bekijk alle verzorgingsproducten,
waarmee je kindje zich prinsheerlijk zal voelen!