Ghassoul

Ghassoul
Je hebt gekozen
  • Beoordeling 4*

Marokkaanse klei

Het kan ook zonder chemische stoffen! Zuiver je lichaam, gezicht en haar op een natuurlijke manier. Ghassoul is een klein wonder uit de natuur en als je hem eenmaal hebt ontdekt, kun je niet meer zonder. Het is een geweldig natuurlijk alternatief voor wasgel, zeep en shampoo. Klei is rijk aan mineralen uit planten, water, grond en rotsen, en heeft daardoor een fantastische reinigende en ontgiftende werking.

Marokkaanse klei was al in de oudheid geliefd, toen hij werd gebruikt om te reinigen en bij huidproblemen. Tegenwoordig is de klei ook erg populair, en niet alleen onder Marokkaanse vrouwen.

Ghassoul voor je haar

Zoek je een 100% natuurlijke shampoo? Maak dan een haarmasker van Marokkaanse klei! Meng de klei met honing en lauw water tot een pasta ontstaat, het masker. Breng het masker aan op nat haar en laat 5 minuten inwerken. Je haar wordt sterker en elastischer. De klei ontdoet je haar bovendien van vet en accentueert je natuurlijke haarkleur.

Ghassoul voor je gezicht

Een masker van Marokkaanse Ghassoul laat je huid stralen en maakt haar op milde wijze perfect schoon. Het pakt ook mee-eters en overtollig vet aan en verwijdert dode huidcellen en andere onzuiverheden. Voor het gezichtsmasker heb je nodig:

  • 1 lepel Rhassoul
  • 2 lepels water
  • een paar druppels arganolie of bloemenwater

Masseer het masker met ronddraaiende bewegingen licht in de vochtige huid (vermijd het gebied rond de ogen en lippen), laat ongeveer 8 minuten inwerken en spoel daarna af. Laat het kleimasker niet helemaal opdrogen, want dan is het lastiger te verwijderen. En omdat klei een licht uitdrogende werking heeft, is het aanbevolen om na het afspoelen een hydraterende gezichtscrème of gezichtsolie aan te brengen.

Probeer ook de andere kleimaskers uit. Ze doen wonderen voor je huid!