Kleimaskers

Kleimasker voor het gezicht

Een kleimasker doet wonderen voor je huid! Ervaar de kracht van dit natuurlijke materiaal, dat al door de oude Egyptenaren werd gebruikt vanwege zijn weldadige effecten, en krijg een gezonde, prachtige huid.

Klei is gemalen, poedervormige grond verrijkt met mineralen (calcium, kalium, magnesium, ijzer en silicium), sporenelementen en andere stoffen die goed zijn voor de huid. De perfecte absorptie- en adsorptie-eigenschappen van klei zorgen ervoor dat de huid wordt ontdaan van onzuiverheden en wordt gerevitaliseerd. Daardoor is een gezichtmasker voor het gezicht een veelzijdig hulpmiddel in de strijd tegen acne, grove poriën en mee-eters. Ook ontgift en kalmeert het de huid en maakt haar zacht en stralend.

Kleimaskers naar huidtype:

Het aandeel van mineralen en andere elementen in de klei bepaalt de kleur en het cosmetische gebruik ervan:

  • Groene klei ontdoet de huid moeiteloos van vuil en toxines. Een groene-kleimasker maakt bovendien de poriën minder zichtbaar en maakt de huid zacht. Het is een ideaal masker tegen acne.
  • Witte klei (kaolien) is geschikt voor de gevoelige, vette of rijpe huid en heeft een kalmerend en versterkend effect. Een witte-kleimasker fungeert als exfoliant, waardoor het de huid snel van dode huidcellen ontdoet en de talgproductie reguleert. Na gebruik van een kleimasker is je huid prachtig mat en zacht.
  • Roze klei is perfect voor de rode en geïrriteerde huid. Hij kalmeert de huid en verbetert de doorbloeding. Dit kleimasker ontdoet de huid bovendien van mee-eters en droogt haar niet uit.

Kies een reinigend kleimasker van populaire merken als Vichy, TONYMOLY en Emma Hardie en geniet van een stralende huid.