Gezwollen oogleden en wallen onder je ogen

Gezwollen oogleden en wallen onder je ogen
Filter
Meest verkocht

Hoe wallen onder je ogen verwijderen?

Laat gezwollen oogleden of wallen na een slapeloze nacht je dag niet vergallen! Bewapen je met doeltreffende schoonheidsproducten en lees ook onze tips over hoe makkelijk en snel je van die wallen kan afraken.

Wat helpt tegen wallen?

Gezwollen oogleden maken je er ‘s ochtends niet mooier op, en daarom is regelmatige verzorging aangewezen. Ga voor gels en crèmes tegen wallen en zwellingen die het volgende bevatten:

  • peptiden – verminderen wallen, helpen de huid om beter te regenereren en opnieuw gezond en strak te worden, openen je oogopslag en als bonus reduceren ze ook rimpels;
  • cafeïne – verbetert de bloedsomloop en microcirculatie in de huid, helpt om opgehoopt vocht af te voeren en draagt bij tot stimulatie van de collageenproductie;
  • hyaluronzuur – zorgt voor doeltreffende hydratatie van de fijne huid rond de ogen en zorgt dat die er fris uit blijft zien.

Deze ingrediënten kom je het meest tegen in oogcrèmes tegen wallen en gezwollen ogen. Maar die bevatten vaak ook nog een hele hoop andere natuurlijke stoffen voor bescherming van de oogcontouren, stimulering van collageen (bijvoorbeeld retinol) en stoffen met een lifting effect.

Tegen wallen helpt ook een micromassage van de oogcontouren met je vingertoppen. Combineer dit bijvoorbeeld ‘s avonds met het aanbrengen van een serum of crème tegen wallen. Die enkele minuten extra aandacht bevorderen de opname en werking van het product.

Ochtendmassage tegen wallen

Neem het verwijderen van opgehoopt vocht letterlijk in eigen handen, dat is namelijk waar je ‘s ochtends wallen van krijgt. Gezichtsmassagerollers zijn hier ideaal voor. Je kunt er je ogen een heel aangename en tegelijk doeltreffende massage mee geven om de bloed- en lymfedoorstroming te verbeteren wat een vermindering van zwellingen tot gevolg heeft.

De kleinste van de twee rollers is ideaal voor wallen onder de ogen. En als je je roller ‘s nachts in de koelkast legt, heeft die ook nog een verkoelend effect dat de nodige verlichting brengt. Of je kunt je roller tijdens de massage af en toe onderdompelen in ijswater.

Een moment van rust voor je gezwollen oogleden

Het is de moeite waard om thuis ook altijd een masker tegen gezwollen ogen bij de hand te hebben voor na het wakker worden. Of als je er voor een belangrijke gebeurtenis perfect uitgerust wilt uitzien.

  • Het gebruik van een masker is heel eenvoudig – haal de folie eraf, leg het masker onder je gezwollen oogleden (of ergens anders, afhankelijk van het soort masker) en laat de werkzame stoffen hun werk doen.
  • Tegen wallen kunnen ook gelkussentjes helpen die werken met het principe van koude om zwellingen te reduceren.

En vergeet niet dat een goede nachtrust, evenwichtige voeding en veel drinken de basis zijn. Maar als je ondanks dat alles toch soms last hebt van wallen, wees er dan op voorbereid. Je weet nu wat ertegen te doen!