Ga naar hoofdcontent

Cosmetica met slakkenextract

Cosmetica met slakkenslijmextract kan heel onsmakelijk klinken. Maar de wonderlijke eigenschappen ervan overtuigen je al snel van het tegendeel. De legendarische gezichtsmaskers, serums en crèmes met slakkenslijm zijn omwille van de verjongende effecten niet alleen in Koreaanse cosmetica populair. Ze zijn rijk aan vitaminen A, E, C en collageen, die symptomen van huidveroudering tegengaat. Elastine zorgt dan weer voor stevigheid en soepelheid van de huid.

 

Slakkenslijmextract werd toevallig ontdekt. Werkers op een slakkenkwekerij in Zuid-Afrika hadden ongelooflijk zachte handen en alle krassen of kleine wondjes genazen veel sneller dan gewoonlijk. Een dokter die op de kwekerij werkte, begon het slijm dat slakken gebruiken om zich te bewegen te onderzoeken. Dankzij dit toevallige onderzoek kwam men te weten dat het slijm een hele reeks stoffen bevat die gunstig zijn voor de huid.

Slakkenslijm wordt voor cosmetische doeleinden op een geweldloze manier gewonnen. De slak wordt eerst schoongemaakt, ondergaat dan een speciale procedure en na afname van het extract wordt hij onbeschadigd en gezond weer naar de kwekerij gebracht.

Eigenschappen van slakkenslijm

Slakkenextract zit vol stoffen die weldadig zijn voor de huid, zoals hyaluronzuur, collageen, allantoïne, vitaminen en glycoproteïnen. Dit natuurlijke product beschermt de huid niet alleen tegen beschadiging en schadelijke UV-straling, naar geeft ze ook terug een jeugdig uiterlijk en soepelheid.

Effecten van slakkenslijm op de huid

  • Stimuleert de cellen tot regeneratie en heeft vochtinbrengende effecten op de huid.
  • Strijkt de huid glad, hydrateert intensief en verbetert de structuur.
  • Stimuleert de productie van collageen en elastine, gaat rimpels tegen en strijdt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Kalmeert huidirritatie en vermindert roodheid.
  • Verlicht ongewenste pigmentatie in de huid en regenereert littekens.
  • Reduceert bovenmatige talgproductie in de talgklieren en helpt in de strijd tegen acne. Trekt de poriën samen.
  • Biedt milde verzorging aan een door de zon verbrande huid.

Cosmetica met slakkenslijm

Het is dankzij het ongelooflijk goed ontwikkelde regeneratievermogen van slakken dat het slakkenslijm onmiddellijk toepassing vond in de cosmetica-industrie. Gezichtsverzorging met slakkenslijm is geschikt voor alle leeftijden en kan ook gebruikt worden voor een problematische en gevoelige huid.

Een heel droge of schilferende huid blijft dankzij de effecten van slakkenslijmgel langdurig gehydrateerd en zacht. Een slakkenserum zorgt voor verjonging van een rijpe huid en voor intensieve verzorging van een acnehuid. Een slakkencrème en slakkenmasker trekken de huid perfect strak, ontdoen de huid van donkere pigmentatie en verzachten acnelittekens. Reinigingsproducten met slakkenslijmextract helpen dan weer doeltreffend om dode huidcellen te verwijderen en een beschadigde huid te regenereren.

Het is geen wonder dat cosmetica met slakkenslijm een wereldwijde hit is. Op notino.nl vind je een hele reeks producten die je gezicht er met de dag jonger doen uitzien en het mooi glad en soepel maken. Probeer ook jij eens de wonderlijke effecten van een slakkencrème, sheet masker of ooggel met slakkenslijm!

volledige text text verbergen