Cold cream

Filter
Prijs

tot

Voor wie?
Gratis geschenken en aanbiedingen
Beoordeling
  •   1

Wat is cold cream en waarom heb je hem nodig?

Heb je last van een droge huid, roodheid of schilfers? Wij weten welke crème je ‘s winters nodig hebt! Cold cream is een frisse wind op het gebied van de verzorging van een gevoelige huid en een huid belast door de winterkou die de nodige soelaas biedt.

Cold cream: wat is het?

Een cold cream heeft een heel dikke consistentie. Het is een emulsie op basis van water en olie, waarvan de hoofdingrediënten meestal bijenwas of olijfolie zijn. Zoals je uit de naam kan afleiden, is de crème verkoelend, wat echter niet betekent hij enkel geschikt is om een door de zon verbrande huid mee te verzorgen.

Het is daarentegen een ideale gezichtscrème voor de winter. Hij voedt de huid perfect en brengt verlichting bij een onprettig gevoel van spanning en door de kou veroorzaakte roodheid.

Dankzij de formule en de textuur is een cold cream ook heel geschikt voor een gevoelige en droge huid en voor een huid die snel jeukt en schilfers vormt. Hij hydrateert, verzacht, verheldert en beschermt. Een cold cream is ook fantastisch om de droge huid op je ellebogen en knieën mee te verzorgen, of als beschermende handcrème. Cold cream wordt ook warm aanbevolen voor pasgeborenen, wier huid dun en gevoelig is.

Andere verrassende effecten van cold cream

Een cold cream werkt ook perfect als een make-up remover. Je hoeft hem maar over je make-up aan te brengen, even te laten inwerken en daarna met een vochtig doekje af te vegen. Een cold cream kan zelfs helpen bij winteracne – hij reduceert puistjes en roodheid en vermindert de talgproductie.

Probeer de beste cold cream van beproefde merken als Bioderma, Avène, Thalgo, Weleda en andere.