Escentric Molecules Escentric 03 Eau de Toilette Unisex

Escentric Molecules Escentric 03 Eau de Toilette Unisex
Escentric Molecules Escentric 03 Eau de Toilette Unisex
100 ml
76,40

Code: ECN0048 | Op voorraad
1
PostNL
woensdag 20-1-2021
Persoonlijk ophalen
woensdag 20-1-2021
UPS Air Mail
woensdag 20-1-2021

Beschrijving van het parfum Escentric Molecules Escentric 03
Samenstelling

Tegenstellingen trekken elkaar aan en de combinatie van contrasten heeft een magische charme. Eau de toilette Escentric Molecules Escentric 03 is fris en droog, bitter en zoet tegelijk. Haar geurcompositie is een experimenteel werk dat zich met trots bij de synthetische moleculen aansluit en je direct betovert met haar buitengewone combinatie van geurakkoorden.

  • chypre-geur met citrus- en houttonen
  • geschikt voor mannen en vrouwen
  • licht, maar goed herkenbaar in de ruimte

Samenstelling van de geur
De basisgeur van vetiver wordt onderstreept door pikante gember met zwarte peper en frisse bitter-zoete limoen. Cederhout en verwarmend sandelhout maken de houtachtige basis af, terwijl de theeblaadjes en irisboter de geurcompositie verfijnen met een aantrekkelijke groene toon.

Verhaal van de geur
Escentric 03 is gebouwd op vetiverylacetaat, een aromamolecuul verkregen van de vetiver-wortel, die het hoofdgeuringrediënt van dit Indische gras is. Parfumeur Geza Schoen mengde deze geconcentreerde vetiver-essentie met gemberwortel en iris. Dit resulteerde in een perfect voorbeeld hoe deze wortelgeuren uitmuntend samen kunnen smelten.

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Gember , Peper , Limoen
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Iris, Jasmijn , Thee
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Leer, Ceder , Muskus , Vetiver , Sandelhout
Geursoort
cypre

Over het merk Escentric Molecules

De parfums Escentric Molecules werden in 2006, toen ze voor het eerst op de markt kwamen, van de ene dag op de andere een absoluut wereldfenomeen. Hun succes ligt in de geheel unieke samenstelling die vaak is gebaseerd op de kracht van één enkele geur. Juist dit minimalisme maakt de geuren van Escentric Molecules erg ongebruikelijk.

Escentric Moleculen viert de parfumerie als de kunst van de chemie. Het aroma molecule Iso E Super, dat een sleutelingrediënt in deze nichesparfum is, werd al in 1973 in de laboratoria vervaardigd.

Het werd echter in de parfumerie veronachtzaamd, totdat de Berlijnse parfumeur Geza Schön het als eerste isoleerde. Hij creëerde twee geuren – Escentric Molecules Molecule 01 en Escentric Molecules Molecule 02 – die door dit zeer bijzondere geurelement met elkaar verbonden worden.

De nicheparfums Escentric Molecules hebben een lange levensduur en zijn ideaal voor iedereen die dol is op extravagante en originele zaken. Hun frisse aroma tovert op elke huid een uniek verhaal.

Review Escentric Molecules Escentric 03