Ga naar hoofdcontent

Probiotica in cosmetica

Probiotica zijn micro-organismen of levende bacteriën die onze huid bewonen en de gezondheid ervan gunstig beïnvloeden. Onze huid is namelijk thuis voor miljoenen bacteriën, virussen en gisten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (vervuiling, schadelijke bacteriën, UV-straling enz.). Als we voldoende zorg dragen voor de beschermende functie van de huid en de micro-organismen in evenwicht houden, is onze huid niet alleen beschermd tegen vrije radialen en schadelijke invloeden, maar verbetert ook de algemene kwaliteit, textuur en het hydraterend vermogen van onze huid. Het is bewezen dat probiotica de gevoeligheid van de huid voor verschillende allergenen verlagen.

Eigenschappen van probiotica

Het gebruik van probiotica in cosmetica is een nieuwe ontwikkeling die een revolutie heeft ontketend op het gebied van gezichtsverzorging dankzij de gunstige effecten die de algemene weerstand van de huid versterken, het microbioom (beschermende huidbarrière) in evenwicht houden en zo een langdurig mooie en gezonde huid garanderen.

 

Effecten van probiotica op de huid

  • Hebben een positieve invloed op de gevoeligheid van de huid.
  • Handhaven de natuurlijke, beschermende huidbarrière.
  • Helpen het hydraterende vermogen van de huid te herstellen.
  • Voorkomen de vorming van vroegtijdige rimpels en vertragen huidveroudering.
  • Verlagen de pH-waarde en houden de huid zo in evenwicht.
  • Herstellen de huidbarrière en hebben een gunstige invloed op de textuur van de huid.
  • Verlagen de activiteit van de talgklieren en gaan zo acne, rosacea en gebarsten adertjes tegen.

Cosmetica met probiotica

Als je huid niet in evenwicht is, kan dat tot uiting komen via onaangename eczeem, puistjes of overgevoeligheid. Cosmetica met probiotica bevorderen de reinigingsprocessen in de huid en bij regelmatig gebruik is de huid stralender en van betere kwaliteit. Probiotica zijn geschikt voor alle huidtypen, ook voor een gevoelige huid en een huid die vaak last heeft van ontstekingen.

Eén van de beste soort probiotica die in verzorgingsproducten gebruikt wordt, is Lactobacillus lysaat, en van de bifidusstam is dat bijvoorbeeld Bifidobacterium longum. Op notino.nl vind je een breed aanbod aan producten met geselecteerde probiotica, die de strijd aangaan met huidproblemen of een gevoelige huid op elke leeftijd, dus ook met tekenen van veroudering van een rijpe huid.

De gunstige effecten van het wonder genaamd probiotica op ons verteringsstelsel en onze weerstand zijn al lang gekend en bewezen. Nu is het tijd om onze huid dezelfde verzorging te gunnen, zodat die de weerstand ervan kan versterken, haar als een schild kan beschermen tegen schadelijke invloeden en haar gezond kan houden. Kies vandaag nog je probiotica crème, probiotica serum of reinigend sheet masker met probiotica op notino.nl en gun je huid een leger van goede bacteriën die vechten voor jouw schoonheid.

volledige text text verbergen