Ga naar hoofdcontent

Peptiden in cosmetica

Behoud je schoonheid en word mooi oud! Peptiden hebben de wereld van de anti-aging cosmetica veroverd en zijn samen met AHA-zuren en retinol een veelgebruikt ingrediënt voor de regeneratie van de huid, het gladstrijken van rimpels en een effectieve stimulatie van de collageenproductie in de huid. Ontdek de verjongende werking van peptiden op je huid en je haar!

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn uit aminozuren bestaande, organische stoffen die verschillende biochemische processen regelen in de cellen, weefsels en organen. Afhankelijk van de aminozuren waaruit ze bestaan, wordt er onderscheid gemaakt tussen polypeptiden, oligopeptiden en eiwitten (proteïnen), die de bouwstenen van de huid zijn. Bij de meest bekende peptide-eiwitten horen bijvoorbeeld collageen, keratine en elastine.

Peptiden zitten dus van nature in ons lichaam, maar zodra de hoeveelheid ervan afneemt. wordt onze huid slapper, verliest die aan soepelheid en ontstaan er rimpels. Daarom is het goed om peptiden aan te vullen via cosmetica, samen met andere actieve stoffen als antioxidanten en vitaminen, en zo de frisse en jeugdige uitstraling van onze huid te bevorderen.

 

Peptiden – eigenschappen

Het spectrum van de positieve effecten van peptiden op de huid en het haar is werkelijk breed, want de eigenschappen hangen af van het aantal, de soort en de volgorde van de aminozuren in elke peptidebinding, en daar bestaan wel honderden verschillende variaties van. Daarom bevatten cosmetica met peptiden vaak ook meerdere types tegelijk.

Peptiden voor de huid – effecten

 • Helpen rimpels verminderen.
 • Verzachten en maken de huid glad.
 • Voorzien de huid van hydratatie.
 • Stimuleren de collageen- en elastineproductie in de huid en maken de huid opnieuw stevig.
 • Dragen bij tot de regeneratie van de huid.

 

Peptiden voor het haar – effecten

 • Versterken de haarfollikels.
 • Voorzien de hoofdhuid en de haarwortels van de benodigde hydratatie.
 • Bevorderen de groei van het haar en van wimpers en wenkbrauwen.

Peptiden in cosmetica

Dankzij de positieve effecten op de huid en het haar worden peptiden in de cosmetica-industrie in vele producten gebruikt, bijvoorbeeld in gezichtsserums, crèmes, make-up, shampoos en haarmaskers. Cosmetica met peptiden kunnen namelijk zichtbaar de huidconditie verbeteren en de huid stimuleren om zichzelf voortdurend te vernieuwen en tekenen van ouderdom te onderdrukken. Omdat peptiden van nature in het menselijke lichaam voorkomen, zijn dit soort cosmetica ook geschikt voor de erg gevoelige huid.

Enkele van de meest populaire producten met peptiden zijn:

 • Crèmes met peptiden: dragen bij tot verjonging van de huid, de reductie van rimpels en andere tekenen van ouderdom en bevorderen de hydratatie en voeding van de huid. Je gezicht gaat er helderder, steviger en jonger van uitzien.
 • Een serum met peptiden kun je een- of tweemaal per dag gebruiken voordat je je gezichtscrème aanbrengt. Deze intensieve verzorging in de vorm van een serum met peptiden helpt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en werkt preventief tegen het ontstaan ervan.
 • Een oogcrème met peptiden helpt om de oogcontouren te verhelderen, elimineert zwellingen en donkere kringen onder de ogen en strijkt fijne lijntjes en rimpels glad.
 • Peptiden die in zonnecosmetica zitten, helpen om alle huidlagen tijdens het zonnen te hydrateren, laten de huid regenereren en gaan pigmentvlekken tegen.
 • Een wimperserum met peptiden voedt je wimpers en stimuleert de groei ervan zodat je blik nog verleidelijker wordt.

Zeg vaarwel tegen rimpels! Een intensief peptidenserum en een crème met peptiden verwennen en verhelderen je huid en geven je opnieuw een jeugdige flair! Probeer ook nog andere anti-aging cosmetica ingrediënten, zoals hyaluronzuur, vitamine E, co-enzym Q10 of slakkenextract en geniet van een frisse, gehydrateerde huid!

volledige text text verbergen