Ga naar hoofdcontent

Niacinamide

Laat je gezicht er opnieuw aantrekkelijk uitzien met de ‘schoonheidsvitamine’! Niacinamide is een soort vitamine B3 die van nature voorkomt in vlees, granen, vis, noten, eieren en bepaalde soorten fruit en groenten. Net als hyaluronzuur, retinol en vitamine C wordt niacinamide als een erg waardevol cosmetica ingrediënt beschouwd, en als je last hebt van puistjes, acne of rimpels en pigmentvlekken, laat dan cosmetica met niacinamide niet aan je voorbijgaan!

Niacinamide – eigenschappen

Niacinamide neemt in de schoonheidsindustrie een belangrijke plaats in omwille van zijn verfraaiende effect op de huid. Deze vitamine dringt namelijk door tot diep in de huid, waar hij tekenen van veroudering, rimpels, pigmentvlekken tegengaat en acne bestrijdt. Ontdek nog andere effecten van niacinamide op de huid!

 

Effecten van niacinamide op de huid

  • Bevordert de regeneratie van de huid.
  • Bevordert de collageenproductie.
  • Helpt grove poriën te verkleinen.
  • Voorziet de huid opnieuw van hydratatie.
  • Ondersteunt de beschermende huidbarrière.
  • Draagt bij tot kalmering van de huid en vermindering van roodheid.
  • Vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken en voorkomt het ontstaan ervan.
  • Helpt in de strijd tegen acne en huidimperfecties.

Niacinamide in cosmetica

Verwen je huid met een vitaminebom en voeg aan je dagelijkse verzorgingsroutine producten met niacinamide toe die ook geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Een tonic en serum met niacinamide zijn ideale hulpmiddelen om je gezicht elke dag mee te behandelen als je last hebt van puistjes en grove poriën, en tegelijk helpen ze om je teint te egaliseren en de huid mat te maken.

Een vochtinbrengende crème met niacinamide draagt bij tot de regeneratie van de huid, tot de eliminatie van de eerste tekenen van veroudering en pigmentvlekken en helpt om de huid er opnieuw helder en stralend uit te laten zien. We raden aan om één keer per week een gezichtsmasker met niacinamide te gebruiken als intensieve verzorging van je huid die door stress, hormonale veranderingen en omgevingsfactoren als zon en vorst, onevenwichtige voeding en vervuiling belast wordt.

Ook liefhebbers van make-up vinden hun gading, want sommige getinte crèmes en foundations zijn verrijkt met niacinamide door de wonderbaarlijke, voedende eigenschappen ervan.

Verander je dagelijkse beauty-ritueel in een huldiging van je volmaakte gezicht en gun je huid een voedende niacinamidecrème, een regenererend gezichtsmasker of niacinamideserum tegen puistjes en mee-eters! Als je last hebt van acne, probeer dan ook eens producten met salicylzuur of tea tree cosmetica. Met huidveroudering en de eerste rimpels weten cosmetica met slakkenextract dan weer perfect raad!

volledige text text verbergen