Ga naar hoofdcontent

Koffie in cosmetica

De coffea arabica is een van oorsprong Afrikaanse plant die wel 8 meter hoog kan worden, waarvan de koffiebonen geoogst worden. Elke vrucht bevat 2-3 groene pitten zonder opvallende geur of smaak. Deze koffiebonen bevatten chlorogeenzuur en cafeïne, twee populaire antioxidanten. Dankzij de regenererende en voedende effecten is koffie een geliefd ingrediënt geworden in de cosmetica-industrie. Koffie gaat doeltreffend de symptomen van cellulitis tegen, vermindert de zichtbaarheid van striae en verbetert de bloedcirculatie in de huid.

Eigenschappen van koffie

Koffie is een van de belangrijkste handelsgoederen ter wereld en dankzij de actieve stoffen is het ook een veelgevraagd schoonheidsingrediënt. De koffieboon bevat chlorogeenzuur dat de effecten van vrije radicalen bestrijdt, voedend linolzuur en oliezuur en andere weldadige mineralen.

 

Effecten van koffie op de huid

  • Voorkomt bovenmatige uitdroging van de huid en geeft daarentegen voeding en hydratatie.
  • Geeft de huid helderheid, verbetert de bloeddoorstroming en vermindert tekenen van vermoeidheid.
  • Bevordert de regeneratie van de huid en voorkomt vroegtijdige huidveroudering, beschermt de huid tegen vrije radicalen.
  • Vermindert de zichtbaarheid van littekens en gaat symptomen van cellulitis en striae tegen.
  • Vermindert zwellingen en is een doeltreffende bondgenoot in de strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen.

Effecten van koffie op het haar

  • De cafeïne die in koffie zit stimuleert de haargroei en vermindert haaruitval.
  • Draagt bij tot de algemene regeneratie van de hoofdhuid, voedt en hydrateert de haarwortels.
  • Voorkomt uitdroging van de hoofdhuid.

Cosmetica met koffie

Schoonheidsproducten met koffie zijn heel populair en zijn geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Op notino.nl vind je een hele reeks producten met deze weldadige stof. Probeer bijvoorbeeld eens een voedend koffie masker voor een problematische huid, een hydraterende essentiële olie, een verkwikkende koffie douchegel of een koffie scrub of bodypeeling.

Een koffie peeling voor gezicht en lichaam helpt om dode huidcellen te verweken en verwijderen zonder de huid te beschadigen. Je huid wordt er heerlijk glad, gevoed en helder van. Een koffie scrub is veel intensiever dan een peeling. Door middel van de abrasieve deeltjes verwijdert die mechanisch alle dode huidcellen, stimuleert de bloedcirculatie in de huid en reinigt de huid.

Ontdek cosmetica met koffie op notino.nl en gun je huid tijdens de wintermaanden doeltreffende voeding en regeneratie en tijdens de zomer een stralend uiterlijk zonder littekens of cellulitis. Geniet vandaag nog van een verfraaiende koffie!

volledige text text verbergen