Ga naar hoofdcontent

Kamille

Over de effecten van kamille op de huid en het haar kun je een boek schrijven, daarom heeft het een reputatie van een veelzijdig kruid. Dankzij het hoge gehalte aan etherische oliën en de aanwezigheid van meer dan honderd stoffen heeft kamille verzachtende, reinigende en herstellende eigenschappen. Bovendien ruikt het heerlijk.

 

Mensen met een gevoelige en geïrriteerde huid zweren bij verzorgingsproducten met kamille. Hij vermindert roodheid en jeuk, of het nu gaat om het hele lichaam, de hoofdhuid of intieme delen. In dit laatste geval brengt hij ook de pH-waarde in evenwicht.

Eigenschappen van kamille

Kamille reinigt, kalmeert en verstelt het huidherstel. Hij bevat veel etherische oliën en meer dan 100 werkzame stoffen. Daarom wordt hij vaak gebruik in verzorgende haar- en lichaamsproducten voor gevoelige huid. Je vindt hem in kamille oliën, crèmes, reinigende lotions en zachte, oplichtende shampoos.

Effecten van kamille op de huid

  • Hij is mild voor een gevoelige huid en daarom geschikt voor kinderen of volwassenen met last van eczeem of dermatitis.
  • Met reinigende effecten, helpt de vorming van acne te voorkomen.
  • Kalmeert de huid bijvoorbeeld na een lange blootstelling aan de zon.
  • Vermindert allergische reacties van de huid.
  • Versnelt het herstel van de huid.
  • Brengt verlichting aan een schrale en jeukende huid en vermindert roodheid.
  • Brengt de pH-waardein de intieme delen in balans, waardoor de kans op vaginale schimmels afneemt.

Effecten van kamille op het haar

  • Bij regelmatig gebruik werkt als een natuurlijke oplichter van blond haar.
  • Kamille is rijk aan etherische oliën die fijn haar versterkenen meer glans geven.
  • Vermindert aanzienlijk jeukvan hoofdhuid en maak de hoofdhuid schoon.

Producten met kamille

Kamille olie of crème is een geweldige hulp voor mensen die last hebben van acne of eczeem. Ze bevatten namelijk actieve stoffen zoals etherische oliën, flavonoïden, en meer dan honderd andere werkzame stoffen. Omdat kamille zacht is voor gevoelige huid, kun je hem ook in cosmetica voor kinderen vinden - bijvoorbeeld in kamille badolie en milde douchegels voor kinderen.

Kamille heeft ook een positief effect op het haar, de huid en handen en daarom kun je dit vinden in een breed scala aan verzorgende producten. Kamille crèmes en oliën zijn geweldig voor de oogcontouren en roodheid. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zorgen voor een onmiddellijke verlichting van jeuk en branderig gevoel.

Verzorging van blond haar vraagt om speciale, het liefst natuurlijke producten. Misschien heb je ook al gehoord over het oplichten van haar door kamille. Deze geheime hulp zorgt voor een lichtere haartint, zelfs zonder chemicaliën. Kamilleshampoo voor lichter haar mag daarom niet ontbreken in de uitrusting van elke blondine.

De voordelen van kamille zijn verbluffend, maar overdrijf het gebruik van cosmetische producten met kamille niet. Hoewel kamille een antiallergisch effect heeft, kan hij bij overmatig gebruik een allergische reactie veroorzaken. Volg daarom altijd de aanbevelingen van de fabrikant op wanneer je kamillecrèmes, -oliën, -zalven of -shampoos gebruikt.

Wil je meer weten over de samenstelling van verzorgingsproducten? Hier vind je informatie bijvoorbeeld over aloë vera of groene thee in cosmetica!

volledige text text verbergen