Ga naar hoofdcontent

Hyaluronzuur in cosmetica

Hyaluronzuur is een veelzijdige sacharidemolecule waaraan wonderbaarlijke eigenschappen worden toegeschreven. Het gaan om een vochtinbrengende stof die in hoge mate van nature aanwezig is in het menselijke lichaam. Hyaluronzuur kan, in verhouding tot haar massa, grote hoeveelheden water aan zich binden - tot 6 liter water per gram. Daardoor wordt in ons lichaam de snelle migratie van cellen ondersteund, wat leidt tot betere weefselvernieuwing en betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Daardoor draagt hyaluronzuur niet alleen bij tot snellere genezing van littekens, maar houdt het de huid ook stevig en soepel en zorgt het voor de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels.

 

Vroeger werd hyaluronzuur gewonnen uit hanenkammen maar vandaag de dag wordt het in laboratoria gemaakt van genetisch gemodificeerde bacteriën en de resulterende stof is identiek aan de stof die zich in het menselijke lichaam bevindt.

Eigenschappen van hyaluronzuur

Dankzij zijn wonderbaarlijke eigenschappen helpt het de huid om grote hoeveelheden water vast te houden dat geleidelijk aan wordt vrijgegeven. De huid blijft daardoor langer gehydrateerd en soepel en een regelmatige verzorging leidt geleidelijk aan tot haar regeneratie en tot vermindering van rimpels. Met toenemende leeftijd neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af en daarom is het belangrijk om dit continu aan te vullen in de vorm van serums of crèmes.

De effecten van hyaluronzuur op het gezicht

  • Zorgt voor intense hydratatie van de huid. Dankzij het graduele vrijkomen van de watermoleculen wordt de huid van binnenuit voortdurend gehydrateerd en gevoed.
  • Stimuleert de groei van huidcellen en bevordert de vorming van collageen- en elastinevezels die ervoor zorgen dat de huid stevig, soepel en zacht is.
  • Doordat hyaluronzuur tot in de diepere huidlagen doordringt, bestrijdt het vroegtijdige huidveroudering en bevordert het snelle reductie van rimpels en het gladmaken van het gezicht.
  • Helpt bij problemen met acne en dermatitis en biedt verzorging aan een vette huid.

De effecten van hyaluronzuur op het haar

  • Hydrateert droog en beschadigd haar, beschermt het tegen verder vochtverlies en voorkomt zo het breken en splijten.
  • Strijkt de haarvezels glad en geeft dof, droog haar opnieuw glans.

Cosmetica met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is dankzij zijn ongewone eigenschappen en snelle effecten één van de meest populaire ingrediënten in de cosmetica-industrie. Producten met hyaluronzuur zijn geschikt voor alle huidtypen en het meeste voordeel bieden aan een gedehydrateerde, droge huid en een huid die lijdt onder tekenen van ouderdom.

Zuiver hyaluronzuur wordt toegevoegd aan schoonheidsproducten voor het gezicht, de nagels en het haar, maar is ook onderdeel van fillers oftewel hyaluronzuur injecties om rimpels te reduceren of lippen voller te maken.

Gebruik voor de regelmatige verzorging van een verslapte, rijpe huid dag- en nachtcrème met hyaluronzuur en een hyaluronzuur oogcrème voor de rimpels rond de ogen. Als intensieve verzorging kan je een gezichtsmasker of een serum met hyaluronzuur gebruiken, om je rimpels nog sneller op te vullen en je gezicht glad te strijken.

Op notino.nl vind je ook een grote hoeveelheid haarverzorgingsproducten met hyaluronzuur - van shampoos tot intensieve maskers en haarserums, die bijdragen tot de hydratatie van droog en beschadigd haar en dankzij het geleidelijke vrijkomen van water het breken van het haar en splijten van de haarpunten voorkomen.

Kies de beste crème, masker of serum met hyaluronzuur, geef je gezicht weer soepelheid en gun het de kwaliteitsverzorging die het werkelijk verdient.

volledige text text verbergen