Ga naar hoofdcontent

Honing in cosmetica

Honing is een zoete, vloeibare substantie die door bijen geproduceerd worden uit de nectar die ze uit bloemen opzuigen. Honing bevat tal van waardevolle vitaminen (A, B, C, D, E, H, K), mineralen (kalium, ijzer, calcium en vele anderen) en enzymen. Dankzij effecten zoals het versnellen van de regeneratie van de huid, het kalmeren van irritatie en eigenschappen die de huid mooi houden zonder vroegtijdige tekenen van veroudering, kent honing vele toepassingen in de cosmetica-industrie.

Eigenschappen van honing

Honing wordt beschouwd als een algemeen gunstige en veelzijdige stof. Hij voedt de huid en strijdt tegen vrije radicalen die huidveroudering versnellen.

 

Effecten van honing op de huid

  • Versnelt de regeneratie van de huid, kalmeert irritatie en ontstekingsreacties in een problematische huid. Draagt tegelijk bij tot het verminderen van de zichtbaarheid van littekens en kleine wondjes.
  • Houdt de huid gehydrateerd, reguleert de pH-waarde van de huid en beschermt de huidcellen tegen beschadiging.
  • Vermindert de zichtbaarheid van
  • Is een krachtige antioxidant en strijdt tegen tekenen van huidveroudering.

Effecten van honing op het haar

  • Verzacht en voedt de haarvezels over de hele lengte en draagt tegelijk zorg voor de hoofdhuid en de haarwortels.
  • Kalmeert huidirritatie en vermindert symptomen van een allergische huidreactie.

Cosmetica met honing

Schoonheidsproducten met honing zijn geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Ze worden ook bij langdurig gebruik goed verdragen, maar wees voorzichtig als je allergisch bent aan bijenproducten.

Honing helpt om bacteriën te doden en heeft een reinigende werking, en wordt daarom ook aanbevolen bij een problematische huid. Een droge en gedehydrateerde huid verdient de milde verzorging van een honingcrème, een sheet masker met honing en andere waardevolle stoffen geven je gezicht in no time weer helderheid en energie. Een lippenbalsem met honing is een ideale bondgenoot als je last hebt van gebarsten lippen.

Op notino.nl vind je een breed assortiment aan voedende gezichtsverzorging, douchegels die zorgen voor een gezonde huid bij vaak douchen en hydraterende haarproducten met honing.

Ontdek de honingproducten op notino.nl en gun jezelf een verzorgende verwenbeurt. Een honingmasker voor haar of gezicht maakt elk moment van je schoonheidsritueel een plezier en geeft je huid en haar na een vermoeiende dag weer frisheid en helderheid.

volledige text text verbergen