Glycolzuur

Meest verkocht

Voordelen van glycolzuur

Glycolzuur (glycolic acid) is het eenvoudigste fruitzuur dat van nature voorkomt in sommige soorten fruit en bijvoorbeeld suikerriet. Dankzij de kleine moleculen dringt het makkelijk door in de huid en is daarom het hydroxyzuur dat in gezichtsverzorging het meest gebruikt wordt. Glycolzuur wordt vooral gebruikt als chemische peeling in de dermatologie en in cosmetica voor thuisgebruik. Het gladstrijken van rimpels en acnelittekens en een algemene verbetering van het uitzicht van de huid zijn maar enkele van de buitengewone vermogens van glycolzuur. Het wordt ook gebruikt om pigmenten te verbleken bij hyperpigmentatie of andere huidproblemen.

Eigenschappen van glycolzuur

Glycolzuur reduceert de celcohesie en voorkomt zo dat er een verhoornde huidlaag ontstaat. Deze natuurlijke chemische peeling bindt bovendien een grote hoeveelheid vocht aan de cellen, waardoor de huid na gebruik zacht en volmaakt gehydrateerd is.

Effecten van glycolzuur op de huid

  • Herstelt en hydrateert de huid en egaliseert de teint.
  • Draagt bij tot het gladstrijken van rimpels, bevordert de collageenproductie en beperkt symptomen van veroudering.
  • Vermindert de zichtbaarheid van acnelittekens en pigmentvlekken.
  • Bestrijdt acne en mee-eters. Verkleint bovendien doeltreffend de poriën.
  • Helpt in de strijd tegen striae. Dankzij de exfoliërende effecten verwijdert het namelijk snel dode huidcellen en verbetert het de algemene huidstructuur.

Glycolzuur in cosmetica

Het veelzijdige glycolzuur heeft echt weldadige effecten. Daarom vinden we het niet alleen in gezichts- en lichaamscosmetica en in producten tegen striae, maar ook bijvoorbeeld in make-up en haarproducten. Glycolzuur heeft een erg gunstige werking op de huid en is absoluut veilig. Maar als je een gevoelige huid hebt, raadpleeg dan eerst je dermatoloog over het gebruik van producten met glycolzuur.

Gun ook jij je huid een milde glycolzuurpeeling! Ga voor een verjongende glycolzuurcrème, een exfoliërend serum, een intense nachtampul tegen pigmentvlekken of een tonic met glycolzuur tegen acne, en geniet van een heerlijk zachte, schone en egale huid.

Ben je geboeid door glycolzuur? Leer ook andere cosmetica-ingrediënten kennen, zoals bijvoorbeeld teatreeolie of vitamine E.