Ga naar hoofdcontent

Collageen in cosmetica

Collageen is een basiselement van de celarchitectuur en helpt om de structuur, stevigheid en weerstand van de huid te handhaven. Het gaat om een proteïne waar zowel een dierlijke vorm (botten, huid) als een plantaardig alternatief van bestaat dat gewonnen wordt uit het voedingsrijke zeewier Iers mos genaamd. Voor de cosmetische en medische industrie wordt er naast runder- en varkenscollageen ook viscollageen gebruikt, die beter opgenomen wordt.

Eigenschappen van collageen

Collageen heeft de wonderlijke eigenschap om snel oneffenheden in de huid te reduceren en is net als hyaluronzuur in staat om grote hoeveelheden water te binden. Daarom zijn collageen en hyaluronzuur in anti-age cosmetica de meest gevraagde stoffen voor bescherming van de huid tegen symptomen van huidveroudering.

 

Effecten van collageen op de huid

  • Werkt in op de diepere huidlagen, waar hij het herstel van de cellen stimuleert en de huid stevig en soepel houdt.
  • Reduceert rimpels en legt een beschermende film op de huid, waardoor de huid beschermd is tegen invloeden van buitenaf.
  • Kan een grote hoeveelheid water aan zich binden, waardoor de huid langdurig gehydrateerd blijft.
  • Verheldert de huid en egaliseert de teint.
  • Gaat pigmentvlekken tegen.

Effecten van collageen op het haar

  • Verbetert de algemene kwaliteit van het haar, strijkt het haar glad over de hele lengte en geeft glans.
  • Verzorgt de hoofdhuid en houdt haar gehydrateerd.
  • Geeft het haar volume.
  • Beschermt het haar tegen splitsen en breken.
  • Voorkomt overmatige haaruitval.

Cosmetica met collageen

Collageen zorgt in ons lichaam voor de vorming van ongeveer een derde van alle proteïnen. Rond ons 25ste levensjaar begint de collageenproductie in ons lichaam al te verminderen, en vanaf 40 jaar neemt die zelfs met 1 % per jaar af. Een ongezonde manier van leven, te veel zonnen en genetische aanleg versnellen de afname van collageen in het lichaam nog, en daarom moeten die aangevuld worden door middel van voedingssupplementen (zuivere collageen) en kwaliteitsvolle huid- en haarverzorging.

Collageen bevindt zich in gezichtsverzorging – bijv. een collageen crème of collageen serum, in intensieve anti-ageing cosmeticaproducten voor een rijpe huid en in gewone decoratieve cosmetica. Collageen is geschikt voor alle huidtypen, vooral voor een droge, gedehydrateerde en rijpe huid.

De beste soort collageen voor het gezicht, die momenteel de meest gevraagde stof is in verzorgingsproducten voor een rijpe huid, is de hogervermelde viscollageen. Je vindt hem in collageen crèmes, voedende serums en verzorgende maskers.

Haarproducten met collageen helpen om de haarvezels te regenereren en voeden en verzorgen ook de hoofdhuid, wat het alfa en omega van mooi haar is.

Begin vandaag nog met verzorging met collageen en de weldadige effecten zullen niet lang op zich laten wachten.

volledige text text verbergen