Ga naar hoofdcontent

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10, soms ook vitamine Q genoemd, is de naam van een smaak- en geurloze, donkergele stof. Deze op vitaminen gelijkende, onopvallende stof is belangrijk voor het ontstaan van energie in onze cellen. Co-enzym Q10 komt van nature voor in ons lichaam, waar het als antioxidant werkt en de cellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering en tegen gifstoffen. Met toenemende leeftijd (al vanaf 20 jaar) neemt de natuurlijke productie van co-enzym Q10 echter af en daarom is het belangrijk om deze geregeld van buitenaf aan te leveren, zodat je gezicht zijn natuurlijke soepelheid en jeugdige uiterlijk behoudt.

 

Eigenschappen van co-enzym Q10

Co-enzym Q10 werkt als sterke antioxidant en beschermt de cellen tegen vrije radicalen die ontstaan bij een verhoogde psychische of fysieke belasting, stress of een ongezonde lifestyle. Het bevordert het correct functioneren van de huid en helpt beschadigde cellen snel te laten regenereren.

De effecten van co-enzym Q10 op het gezicht

  • Dient ter preventie van rimpels en bestrijdt vroegtijdige huidveroudering.
  • Draagt bij tot regeneratie van de huidcellen en bevordert de vorming van collageen en elastine in de huid. Vermindert zo de zichtbaarheid van rimpels op elke leeftijd.
  • Geeft de huid terug soepelheid en stevigheid en draagt bij tot het behoud van een jeugdig uiterlijk.
  • Versnelt de genezing van eczeem en ontstekingen en bevordert het correct functioneren van de huid.

Cosmetica met Co-Enzym Q10

De concentratie co-enzym Q10 in de weefsels van ons lichaam neemt met toenemende leeftijd snel af en daarom zou geregelde aanvulling ervan onderdeel moeten worden van de routinematige verzorging van onze huid. Onthoud wel dat langdurig, overmatig gebruik van producten met co-enzym Q10 de natuurlijke vorming van co-enzym in het menselijke lichaam kan verminderen en daarom is het belangrijk om de juiste producten te kiezen in functie van je leeftijd en de toestand van je huid.

Gezichtsserums, -maskers en -crèmes met co-enzym Q10 helpen de huid regenereren, je gezicht glad te strijken en het opnieuw frisheid en helderheid te geven. Co-enzym is geschikt voor alle huidtypes en wordt ook heel goed verdragen door een gevoelige huid, omdat het een stof betreft die eigen is aan ons lichaam.

Co-enzym Q10 is een onvervangbaar hulpmiddel in de huidverzorging en de producten waarin het vervat zit, zouden niet in jouw badkamer mogen ontbreken. Op notino.nl vind je een ruim aanbod van producten voor de milde verzorging van je gezicht en je hele lichaam, of je de strijd tegen rimpels nog maar net bent aangegaan dan wel op zoek bent naar verzorging voor een rijpe huid.

volledige text text verbergen