Ga naar hoofdcontent

Cafeïne in cosmetica

Cafeïne is het meest wijdverbreide, natuurlijk opwekkend middel ter wereld en de effecten ervan zijn al eeuwen bekend. Cafeïne bevindt zich voornamelijk in koffiebonen, de bladeren van de theeplant en in verschillende hoeveelheden ook in andere planten. In de cosmetica-industrie wordt cafeïne vooral gebruikt omwille van de opwekkende werking, die de bloeddoorstroming en soepelheid van de huid verbetert. Het is een krachtige antioxidant, die schadelijke vrije radicalen uit het lichaam kan afvoeren en de veroudering van het organisme kan vertragen.

Eigenschappen van cafeïne

Cafeïne is een actieve stof die vooral gebruikt wordt in verjongende cosmetica. Hij geeft de huid helderheid en verbetert de algemene conditie. Het is ook één van de meest gebruikte stoffen voor stimulatie van de haarwortels en om het haar opnieuw dikte te geven.

 

Effecten van cafeïne op de huid

  • Voorkomt overmatige uitdroging en brengt de pH-waarde van de huid in evenwicht.
  • Verbetert de collageenproductie, bevordert de elasticiteit van de huid en vermindert de zichtbaarheid van rimpels.
  • Beschermt de huid tegen vrije radicalen, draagt bij tot de regeneratie ervan en stimuleert de vorming van nieuwe, gezonde huidcellen. Verbetert de algemene conditie van de huid.
  • Draagt bij tot de reductie van acne, vermindert de zichtbaarheid van acnelittekens.
  • Vermindert zwellingen en is een doeltreffende bondgenoot in de strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen.

Effecten van cafeïne op het haar

  • Vermindert haaruitval en stimuleert de groei van nieuw haar.
  • Draagt bij tot algemene regeneratie van de hoofdhuid en voedt de haarwortels.
  • Brengt de pH-waarde van de hoofdhuid in evenwicht.

Cosmetica met cafeïne

Cafeïne heeft omwille van zijn versterkende effecten heel snel een ereplaats gevonden in de anti-ageing cosmetica. We vinden hem terug in liftende gezichtscrèmes en oogcrèmes. Ook anti-cellulite crèmes met cafeïne zijn populair, net als verstevigende producten voor het hele lichaam.

Ook binnen de haarverzorging zijn de weldadige effecten van cafeïne welbekend. Cafeïne serums en cafeïne shampoo voorkomen bovenmatige haaruitval en stimuleren de haargroei.

Vind je eigen cafeïne shampoo op notino.nl en geniet van prachtig vol en gezond haar. Voeg de oppepper cafeïne toe aan je gezichtsverzorgingsritueel en word elke dag wat mooier wakker. Gun jezelf vandaag nog een opkikkertje met cafeïne!

volledige text text verbergen