Ga naar hoofdcontent

Biotine

Biotine oftewel vitamine B7 hoort bij de groep vitagenen en wordt in de spreektaal ook wel een ‘schoonheidsvitamine’ genoemd. Een klein tekort aan deze vitamine is namelijk al snel te merken aan je huid, nagels en haar. Als je last hebt van een droge huid, acne of eczeem, of van overmatige haaruitval of schilfers, gun jezelf dan cosmetica met biotine, waardoor je huid en haar er opnieuw gezond uit gaan zien en waardoor huidproblemen voorkomen worden. Ontdek de kracht van dit verfraaiende ingrediënt dat bovendien huidveroudering en het grijs worden van je haar vertraagt!

 

Eigenschappen van biotine

Biotine is een bron van energie en de belangrijkste eigenschap ervan is de verzorging van de juiste structuur van huid en haar door die te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.

Effecten van biotine op het haar

  • Voorkomt haaruitval en bevordert de haargroei.
  • Bevordert de collageenvorming en draagt bij tot versteviging van de haarvezels.
  • Vertraagt het grijs worden en andere tekenen van veroudering van het haar.
  • Geeft het haar opnieuw volume, stevigheid en soepelheid.

Effecten van biotine op de huid

  • Helpt het ontstaan van acne voorkomen.
  • Voorkomt jeuk en overmatige uitdroging van de huid, en is doeltreffend in de strijd tegen psoriasis en andere huidproblemen.
  • Beschermt tegen schadelijke vrije radicalen en stimuleert de collageenproductie, waardoor de vorming van rimpels en andere tekenen van huidveroudering wordt voorkomen.

Cosmetica met biotine

Ons lichaam haalt de nodige biotine uit voedingsmiddelen als gist, noten en soja. Maar vooral tijdens seizoensveranderingen die de structuur van de huid en het haar negatief beïnvloeden, is het een goed idee om biotine aan te vullen door middel van biotine shampoo, serums en andere schoonheidsproducten. Biotine is een volledig natuurlijke stof, dus cosmetica met biotine zijn ook voor een gevoelige huid geschikt.

Probeer eens biotine voor je haar tijdens de lente en de herfst, wanneer je haar soms overmatig uitvalt. Het is ook aanbevolen om shampoo met biotine en collageen te gebruiken in periodes van verhoogde stress want die beïnvloedt de kwaliteit, conditie en dikte van je haar. Vergeet niet om na het haarwassen je haar te voeden met een biotine haarmasker, olie of conditioner.

Biotine werkt ook preventief tegen het barsten en splitsen van nagels, bevordert de groei ervan zorgt voor een gezond nagelbed. Probeer eens een handcrème met biotine of een voedende nagelcrème met biotine en gebruik hem elke dag, vooral tijdens de winter.

Ontdek het geheim van vitamine B7 die vroegtijdige huidveroudering, rimpels en grijs haar geen kans geeft! Probeer ook jij eens een shampoo, masker en conditioner met biotine.

Ben je geïnteresseerd in cosmetica-ingrediënten? Lees hier waar cafeïne, ceramiden of bijvoorbeeld AHA-zuren allemaal toe in staat zijn!

volledige text text verbergen