Bijenwas

Meest verkocht

Gezichtsserums en -crèmes met bijenwas

Bijenwas (beeswax) of ook wel Cera Alba is een wasachtige substantie met een gele kleur, die in het lichaam van bijen ontstaat ten gevolge van een metabolische omzetting van stuifmeel en honing. Het gebruik van bijenwas in cosmetica is dankzij de veelzijdige eigenschappen echt heel uitgebreid. Bijenwas legt namelijk een beschermende film op de huid die het verlies van vocht uit de huid voorkomt en de huid tegelijk beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden. Bijenwas wordt verder ook gebruikt als bindmiddel en emulgator (maakt de verbinding van de water- en oliefase mogelijk). Bij de productie van dikke, verzorgende crèmes, lippenbalsems en lippenstiften en ontharingswas is hij dus gewoon onmisbaar.

Eigenschappen van bijenwas

Bijenwas heeft het vermogen om een waterbestendige, beschermende laag te creëren die lang op de huid standhoudt en haar geleidelijk aan voedt, kalmeert en verzacht. Omwille van zijn regenererende werking is bijenwas ook een veel gebruikt hulpmiddel in de strijd tegen acne en bij de kalmering van allergische huidreacties.

Effecten van bijenwas op huid en lippen

  • Voedt en hydrateert de lippen en de huid van het hele lichaam en voorkomt tegelijk dehydratatie van de huid.
  • Heeft een kalmerend effect en versnelt de regeneratie van de huid.
  • Beschermt de huid en voorkomt beschadiging ervan.

Effecten van bijenwas op het haar

  • Hydrateert het haar doeltreffend en voorkomt dankzij de beschermende laag verder vochtverlies.
  • Verstevigt de haarvezels en strijkt het oppervlak ervan over de hele lengte glad.
  • Geeft het haar opnieuw een stralende glans, soepelheid en vitaliteit.

Bijenwas in cosmetica

Van de weldadige effecten van bijenproducten in cosmetica werd al in de periode van 2000 v.C. gebruik gemaakt, en onze moderne dermatologie richt zich nu opnieuw meer en meer op beauty- en verzorgingsmiddelen met bijenproducten. Bijenwas is weldadig voor de huid en is zelfs voor de gevoeligste huid van om het even welke leeftijd geschikt. Wees alleen voorzichtig als je allergisch bent aan bijenproducten.

Probeer ook jij eens een populaire lippenbalsem met bijenwas die je lippen beschermt tegen barsten in de strenge vrieskou. Lippenstift met bijenwas geeft je lippen niet alleen flair, maar voedt ze bovendien even goed als een balsem. Gezichtsserums en -crèmes met bijenwas zullen je huid subtiel hydrateren, en handcrèmes met bijenwas voorkomen uitdroging, ook als je vaak je handen wast.

Ontdek het ruime aanbod aan lippenstift, crèmes en balsems met bijenwas op notino.nl en gun je huid en je haar een geurige verzorging uit de natuur. Voor liefhebbers van bijenproducten hebben we ook cosmetica met propolis of honing.

Bijenwas en cosmetica met bijenwas zijn niet geschikt voor veganisten - voor hen hebben we bijvoorbeeld producten met sheabutter of cacaoboter.