Ga naar hoofdcontent

Bakuchiol

Net zoals er ooit over retinol werd gesproken als een wondermiddel tegen rimpels, wordt er nu gesproken over bakuchiol. Bakuchiol is een natuurlijk alternatief van klassieke retinol (vitamine A) – ook al hebben ze een verschillende chemische structuur. Bakuchiol kan prat gaan op alle bekende voordelen van retinol – vermindering van acne en vertraging van huidveroudering. Maar retinol is een heel intense stof die de huid (vooral de gevoelige) meer dan eens irriteert. Dat is niet het geval met bakuchiol – en ook daarom hoort dat de laatste jaren bij de steeds meer gezochte cosmetica ingrediënten.

Bakuchiol wordt gewonnen uit de bladeren en het zaad van de plant Psoralea corylifolia, en het gaat dus om een stof die ook geschikt is in vegan cosmetica. Een bijkomend pluspunt!

Bakuchiol – eigenschappen

Net als retinol is bakuchiol een krachtige, breedspectrale antioxidant. Het is fotostabiel en daarom geschikt voor dagelijks gebruik. Maar het grootste voordeel is eenduidig dat je bakuchiol op elk huidtype kunt gebruiken – ook een droge en gevoelige huid.

 

De effecten van bakuchiol op de huid

  • Bakuchiol zorgt voor zichtbare reductie van hyperpigmentatie en egaliseert met andere woorden de teint.
  • Het draagt aanzienlijk bij tot het verfijnen van rimpels en van de huidtextuur.
  • Dankzij het vermogen om de collageenvorming te stimuleren kan bakuchiol de gezichtscontouren verstevigen.
  • Het heeft een sterk kalmerend effect op de huid.
  • Het verbetert de weerstand van de huid tegen oxidatiestress en activeert anti-aging genen.

Cosmetica met bakuchiol

Ga vooral op zoek naar producten met bakuchiol als je last hebt van een verslapte huid, een oneffen huidstructuur, rimpels, acne en als je een droge en/of gevoelige huid hebt.

Bij de meest populaire producten horen een antirimpel bakuchiol serum en crème voor de rijpe huid, maar ook bijvoorbeeld liftende bakuchiol oogcrèmes, -serums en -maskers.

Of ga op zoek naar een product dat bakuchiol en retinol combineert. Waarom? Bakuchiol helpt om retinol te stabiliseren, zorgt ervoor dat die zijn werking langer behoudt en dat de huid grotere hoeveelheden retinol kan verdragen.

Hoe voeg je bakuchiol toe aan je dagelijkse routine

Gebruik gezichtsverzorging met bakuchiol een- of tweemaal per dag na een volmaakte reiniging van je huid en gebruik van een tonic. Breng eerst een bakuchiol serum aan, laat het even intrekken en gebruik daarna een vochtinbrengende crème met bakuchiol.

Als je ‘s morgens bakuchiol gebruikt, smeer je dan daarna nog in met een crème met SPF – factor 30 of hoger. Waarom? Bakuchiol is toch fotostabiel? Omdat dagelijkse uv-bescherming net als bij het gebruik van elk ander anti-age ingrediënt essentieel is om de best mogelijke resultaten te verkrijgen (en te behouden).

Ontdek producten met bakuchiol en voeg ze vandaag nog aan je routine toe. Je zult je gezicht amper nog herkennen! En zonder enige neveneffecten.

Tip: Voor een nog beter resultaat kun je ook hyaluronzuur of peptiden uitproberen.

volledige text text verbergen