Antioxidanten in cosmetica

Je hebt gekozen
  • Antioksidansi
Filter
Prijs

tot

Voor wie?
Gratis geschenken en aanbiedingen
Beoordeling
  •   4
  •   1
  •   1
Meest verkocht

Voordelen van antioxidanten

Bescherm je huid tegen negatieve invloeden van buitenaf. Omgevingsfactoren als een snelle levenswijze, uv-straling of stress zijn voor 80% verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering van je huid. Die wordt namelijk voortdurend aangevallen door vrije radicalen die de veroudering van de huidcellen versnellen en de oorzaak zijn van een afname van collageen en elastine in de huid, het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken. Antioxidanten staan in de frontlijn en kunnen je huid doeltreffend beschermen tegen belasting van buitenaf, en vrije radicalen en oxidatiestress tegengaan.

Bij deze groep van organische moleculen horen bijvoorbeeld vitamine C, vitamine E, retinol, bètacaroteen, zink, seleen, co-enzym Q10 en vele andere stoffen die weldadig zijn voor de huid. Waar zijn ze toe in staat?

Eigenschappen van antioxidanten

Antioxidanten neutraliseren de schadelijke effecten van vrije radicalen, vormen een beschermende barrière en voorkomen huidveroudering.

Effecten van antioxidanten op de huid

  • Versterken de antioxidanten die reeds in de huid aanwezig zijn.
  • Beschermen de cellen tegen oxidatie en degeneratieve veranderingen.
  • Voorkomen beschadiging van de celstoffen collageen en elastine en vertragen zo het proces van vroegtijdige huidveroudering.
  • Dragen bij tot een betere regeneratie van de huid.
  • Helpen rimpels gladstrijken en gaan oneffen pigmentatie tegen.

Antioxidanten in cosmetica

Natuurlijke antioxidanten zijn lichaamseigen stoffen, maar ons lichaam heeft er te weinig van. Als je een gezonde huid zonder rimpels wil, vul de natuurlijke antioxidanten dan regelmatig aan met antioxidanten uit gepaste schoonheidsproducten.

Concentreer je vooral op antioxidantencosmetica die verrijkt zijn met zowel een complex doeltreffende antioxidanten als bijkomende weldadige stoffen die huidveroudering voorkomen. Antioxidanten zouden zowel in nachtverzorging als in dagcrèmes niet mogen ontbreken. Ga voor een echt intens verjongende kuur met regenererende gezichtsmaskers en serums met antioxidanten.

Als je een verblijf in de zon plant, gun je huid dan een beschermende zonnebrandcrème met antioxidanten en verzorg haar na het zonnebaden met een hydraterende crème met antioxidanten en andere voedende en kalmerende bestanddelen. We raden aan om ook aandacht te schenken aan antioxiderende haarcosmetica, die je haar ‘s zomers beschermen tegen uitdroging en kleurvervaging en ‘s winters de ongunstige invloed van de vrieskou tegengaan.

Een echt ruim aanbod aan antioxidantenserums, -maskers en hydraterende crèmes met antioxidanten vind je enkel op notino.nl. Vertraag de veroudering van je huid en gun haar een jeugdelixir dat je huid lang mooi en vrij van rimpels en pigmentatie houdt.

Ben je geïnteresseerd in cosmeticabestanddelen? Lees dan ook maar eens waar bijvoorbeeld ceramiden of thermaal water toe in staat zijn!