AHA-zuren

Je hebt gekozen
Filter
Prijs

tot

Gratis geschenken en aanbiedingen
Beoordeling
 •   3
Meest verkocht

Fruitzuren

Fruitzuren, ook wel alfahydroxyzuren of kortweg AHA’s genoemd (alpha hydroxy acids), zijn organische stoffen die van nature voorkomen in fruit, groenten en melk, en die omwille van hun verjongende eigenschappen al door Cleopatra gebruikt werden. Het belangrijkste vermogen van fruitzuren is dat zij perfect dode huidcellen verwijderen en de vorming van nieuwe cellen versnellen, wat niet alleen leidt tot de eliminatie van pigmentatie en reductie van acne, maar ook tot verkleining van de poriën en het gladstrijken van rimpels.

Eigenschappen van fruitzuren

Fruitzuur draagt bij tot een snelle vernieuwing van de bovenste huidlaag en het herstel van de structuur ervan. Het werkt dus als een chemische peeling die de huid doet stralen, volledig glad maakt en er jong uit doet zien. Bovendien heeft het reinigende en antioxiderende eigenschappen die de huid helpen om komaf te maken met vetheid en acne.

Effecten van AHA op de huid

 • Fruitzuren bevatten chloorhexidine dat in de poriën opgehoopte talg verwijdert. Tegelijk reguleert het de talgproductie.
 • Fruitzuren herstellen het huidoppervlak en verdunnen de verhoornde lagen, waardoor voedende bestanddelen beter in de huid worden opgenomen.
 • Ze binden een grote hoeveelheid vocht aan de cellen en hydrateren de huid perfect.
 • Ze egaliseren de teint en gaan pigmentatie tegen.
 • Ze bevorderen de productie van collageen en elastine, waardoor de soepelheid van de huid verhoogd wordt en de vorming van rimpels vertraagd wordt.

De meest gebruikte fruitzuren in cosmetica:

In de moderne cosmetica worden meestal synthetisch behandelde, organische fruitzuren gebruikt waarvan de weldadige effecten variëren en die elk geschikt zijn voor een ander huidtype. Behalve voor een vette en rijpe huid zijn ze ook geschikt voor een droge en gevoelige huid.

 • Citroenzuur wordt vooral gebruikt om een vermoeide huid te verhelderen, en beschermt tegelijk tegen schadelijke vrije radicalen.
 • Glycolzuur heeft een sterk verjongend vermogen en wordt in de dermatologie gebruikt als chemische peeling. In lage concentratie vinden we glycolzuur ook terug in anti-age producten voor thuisgebruik.
 • Amandelzuur is een populaire stof bij de behandeling van acne bij volwassenen. Het is bovendien een doeltreffend hulpmiddel in de strijd tegen buitensporige pigmentatie.
 • Salicylzuur wordt vooral gebruikt voor de behandeling van een probleemhuid met acne. Het reinigt, reduceert talg en versnelt de regeneratie van de huid.
 • Melkzuur is heel mild, ook voor een erg gevoelige huid. Het is een populair ingrediënt van gezichtscrèmes, shampoos en mondwater.
 • Appelzuur wordt veelvuldig gebruikt omwille van zijn vochtinbrengende eigenschappen, en dat niet alleen in gezichtscosmetica, maar ook in haarproducten.

Cosmetica met fruitzuren

Fruitzuren vinden we het meeste terug in producten voor exfoliëring, verheldering en reiniging van de huid. Kies een fruitzuurpeeling en zeg vaarwel tegen dode huidcellen. Ga voor een serum met fruitzuur en verhelder je grauwe, vermoeide huid. Gebruik een aha-tonic en maak komaf met een vette huid.

Op notino.nl vind je de meest verkochte cosmetica met fruitzuren. Kies vandaag nog uit ons ruime aanbod van gezichtsserums, crèmes en peelings met fruitzuren en gun je huid een intensieve kuur waarvan het effect quasi onmiddellijk is. Laat je huid er opnieuw jong en fris uitzien!

Leer ook andere populaire cosmeticabestanddelen kennen! Wat weet je bijvoorbeeld over hyaluronzuur?