Chanel Coco Mademoiselle Eau de Toilette voor Vrouwen

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Toilette voor Vrouwen
Chanel Coco Mademoiselle Eau de Toilette voor Vrouwen
100 ml
124,40

Code: CHA0129 | Op voorraad
1
PostNL
maandag 17-5-2021
Persoonlijk ophalen
zaterdag 15-5-2021
UPS Air Mail
vrijdag 14-5-2021

Beschrijving Chanel Coco Mademoiselle
Samenstelling

Gabrielle Chanel, bijnaam Coco, hoort zonder twijfel bij de belangrijkste persoonlijkheden uit de modewereld. En het is ook ter ere van deze charmante dame dat de eau de toilette voor vrouwen Chanel Coco Mademoiselle ontstond, die even betoverend, vrouwelijk en elegant is als de oprichtster van het merk Chanel zelf. Gun jezelf de luxe die verborgen zit in deze minimalistische flacon.

  • bloemige chypregeur met citrustonen
  • ideaal voor elke dag
  • lichtere versie van de eau de parfum Coco Mademoiselle

Samenstelling van de geur
In de opening word je betoverd door sappige sinaasappel en de citrustonen van bergamot. Het hart van de geurcompositie bestaat uit romantische roos, tedere jasmijn en exotische lychee. De geur steunt op een basis van gourmand vanille in combinatie met muskus, vetiver en patchoeli.

Verhaal van de geur
Achter de indrukwekkende geurcompositie van de eau de toilette voor vrouwen Coco Mademoiselle staat parfumeur Jacques Polge. De geur werd gelanceerd in 2001, tezamen met een eau de parfum met dezelfde naam. Beide geuren Coco Mademoiselle bevatten bijna dezelfde ingrediënten, maar in verschillende verhoudingen en intensiteiten – de eau de toilette is lichter en daarom geschikt om dagelijks te dragen het hele jaar lang. De flacon van de geur is elegant, minimalistisch en tijdloos. Net zoals het merk Chanel zelf.

Samenstelling

Topnoten - Zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. De eerste indruk die je na enkele minuten anper ruikt.
Topnoten
Sinaasappel , Bergamot
Hartnoten - Zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum en houdt gemiddeld zo'n twee tot drie uur aan.
Hartnoten
Roos , Jasmijn , Lychee
Basisnoten - Zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal twee à drie uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren of gehele dag geur af blijven geven.
Basisnoten
Vanille , Muskus , Vetiver , Patchuli
Geursoort
bloemig, cypre

Over het merk Chanel

De oprichter van het merk Chanel, bijgenaamd de koningin van de mode, Gabrielle Bonheur Chanel, werd geboren in 1883 in het West-Franse stadje Saumur. Ze veroverde de modewereld pas in Parijs en dat deed ze met haar progressieve ontwerp van een kostuum met een pantalon en een rok.

Coco Chanel begon als barzangeres, waar ze ook haar bijnaam kreeg. Al in 1912 opende ze haar eerste modesalon en ze werkte zich als snel op tot erkend modeontwerpster. In het midden van de 20e eeuw gaf ze de trend aan in de haute couture en het merk Chanel werd gedragen door personen als Jacqueline Kennedy en Grace Kelly.

Het duurde niet lang of G.B. Chanel breidde haar belangstelling uit naar de cosmetica en de parfumerie. Het allereerste parfum van Chanel werd gelanceerd in 1921. Dat was het legendarische Chanel N° 5, dat tegenwoordig nog steeds een van de bekendste en best verkopende geuren ooit is. We kunnen gerust zeggen dat ook de parfums Chanel Chance, Chanel Coco Mademoiselle, Chanel Allure Homme Sport en Chanel Gabrielle Chanel cultparfums geworden zijn.

Review Chanel Coco Mademoiselle