Halloween make-up tutorial: Catwoman en Corpse Bride

19 oktober 2020Notino
Halloween komt steeds dichterbij. En dus ook het uitsnijden van pompoenen, griezelige versieringen en natuurlijk opmerkelijke kostuums.

Om je verkleedkleding er tegen de achtergrond van de grijze herfst en het flikkerlicht van pompoengezichten echt geheimzinnig en magisch uit te doen laten zien, mag je de juiste thema make-up niet onderschatten. En als je niet bepaald iemand bent die veel van schminken af weet, laat je dan inspireren door onze Halloween make-up tutorial. De eenvoudige Halloween make-up in de stijl van catwoman of corpse bride heb ook jij in een handomdraai geklaard!

Catwoman make-up tutorial

Als je niet zo dol bent op angstaanjagende of bloederige kostuums en liever beroep doet op je vrouwelijkheid, probeer dan eens een Catwoman te spelen.

 

Catwoman eyeliner

De basis voor deze sexy look zijn opvallende kattenogen. Met de waterproof eyeliner in de stift L'Oréal Paris Superliner zijn ook beginners in staat om vlot scherpe lijntjes te trekken. De zwarte kleur is heel verzadigd en bovendien ook echt heel bestendig. Teken met een stevige lijn de vorm van een vleugel rond elk oog. Voor maximaal effect kan je de lijn aan de onderkant nog versieren met details. Met behulp van de verlengende mascara Unlimited geef je je katachtige look nog meer dimensie. De mascara maakt je blik nog opvallender en zorgt dat de wimpers perfect van elkaar gedeeld en er langer en vol volume uitzien. Zulke geschminkte kattenogen zien er groter uit, met de vorm van amandelen. Als je je ogen een beetje dicht doet, geeft het een echt sexy indruk.

Donkere, glinsterende lippen

Profiteer ervan dat je je bij je Halloween make-up eens helemaal kan laten gaan. Met behulp van het Super Liner GelMATIC oogpotlood kan je je lippen dezelfde intense kleur geven als je ogen. En voor een nog sensuelere glimlach kan je een glinsterende lipgloss gebruiken.

Eenvoudige paardenstaart

Gezien de opvallende make-up is het voor de Catwoman look gepast om een eenvoudig kapsel te kiezen. Als je langer haar hebt, heb je genoeg aan een paardenstaart, waarvan je het uiteinde kan versieren met één of meerdere kleuren van de uitwasbare haarspray Colorista.

Sexy zwarte outfit

Als outfit heb je genoeg aan wat de meesten onder ons waarschijnlijk thuis hebben liggen: zwarte leggings (idealiter met het effect van nepleer), een strakke zwarte top en blinkende hoge hakken. De transformatie in een perfecte Catwoman neemt maar enkele minuten in beslag, maar het resultaat is een heel vrouwelijk, sexy en origineel Halloween kostuum. Miaauuw!

Corpse Bride make-up tutorial

Als je meer houdt van griezelige thema‘s en tegelijk ook de voorkeur geeft aan natuurlijke make-up, is een kostuum à la Corpse Bride voor jou een prima keuze. Verras je vrienden met deze lugubere en toch verschrikkelijk eenvoudige Halloween make-up.

Een lijkbleek gezicht

Begin met het lichter maken van je gezicht, zodat het er “lijkbleek“ uitziet en een porseleinen indruk geeft. De Infaillible More Than Concealer, die bovendien eventuele imperfecties verbergt, kan hiervoor uitstekend dienst doen. We raden aan om een kleur te gebruiken die twee tinten lichter is dan de kleur die je normaal gebruikt.

Natuurlijk ogende bovennatuurlijke ogen

Om je ogen er zo veel mogelijk te doen uitspringen, moet je lichte oogschaduw gebruiken. Van de kleuren L'Oréal Paris Color Queen kan je eigenlijk eender welke kiezen. Het zijn allemaal natuurlijke, minder opvallende kleuren en passen dus perfect bij dit masker. Meer expressieve oogmake-up heeft bij een corpse bride eerder omgekeerd effect omdat de lippen dan niet genoeg opvallen. We mogen ook de wenkbrauwen niet vergeten - zoals trouwens nooit. De wenkbrauwen omkaderen het gezicht, bepalen de uitdrukking en kunnen de uitstraling van een gezicht dus volledig veranderen. Door de langhoudende Unbelieva‘Brow wenkbrauwgel op een wit gezicht te gebruiken, bereik je zo efficiënt een intensere blik en benadrukking van de schoonheid van je ogen.

Bloedrode lippen

En nu komen we aan het belangrijkste deel van deze Halloween make-up - de lippen. Met de matte vloeibare lippenstift Rouge Signature Parisian Sunset (tint 130 - Amaze) geef je je lippen een perfecte, bloedrode kleur. Doe meer lippenstift dan gewoonlijk op en veeg die dan met de rug van je hand of met een doekje uit naar één kant, zodat je er echt als een dode bruid uit gaat zien.

Helemaal in het wit

Een dode bruid zou in feite een bruidsjurk moeten dragen, een witte jurk en sluier dus. Ideaal voor deze gelegenheid is een oude jurk die al lang uit de mode is en heel deze look de juiste flair geeft. Je kan je outfit nog aanvullen met witte handschoenen, en je bent klaar om harten te breken op de Halloween party!

Vergeet het reinigen van je gezicht niet

Aangezien Halloween make-up eerder opvallend en intensiever is, mogen we niet vergeten om echt goed te verwijderen. Met de milde maar effectieve remover L'Oréal Paris Gentle kan je ook de gevoelige ogen en lippen ontschminken. Ben je nu overtuigd dat Halloween make-up niks is om bang voor te zijn? Meer inspiratie voor Halloween looks en producten voor snelle Halloween maku-up vind je op onze speciale pagina Halloween. Geniet met stijl van dit griezelige feest.

Meer lezen