Gezichtsmassage? TOP tools voor een rimpelloze huid

7 april 2021Notino

Kwaliteitsvolle schoonheidsproducten zijn in de strijd tegen rimpels een essentieel hulpmiddel, maar laat niet al het werk aan hen over. Ook een regelmatige gezichtsmassage zou tot je verzorgingsroutine moeten behoren, en vandaag de dag zijn daar een hoop massagetools voor te krijgen. Een massage draagt bij tot een betere bloedcirculatie en het vrijkomen van giftige stoffen uit de huid, een massage vermindert zwellingen en zorgt dat verzorgingsproducten beter in de huid opgenomen worden. Een massage heeft echt heel veel voordelen die de komst van rimpels een beetje kunnen uitstellen. Wij geven enkele tips om jezelf thuis makkelijk en doeltreffend een gezichtsmassage te geven!

Basisprincipes van gezichtsmassage

Als je nog geen ervaring hebt met gezichtsmassages, is het een goed idee om even te consulteren met een specialist – afhankelijk van welke soort massage je wil doen. Maar een eenvoudige, manuele lifting van je gezicht lukt jou makkelijk thuis.

Het goede nieuws is dat je maar een paar minuten per dag nodig hebt. Het belangrijkste is regelmatigheid, anders kan je lang wachten op resultaat! Ook gebruik je best een gezichtsolie of -serum in plaats van over je droge huid te wrijven. Probeer bijvoorbeeld eens het vochtinbrengende serum van KORIKA Korean Heritage, dat geweldige anti-age effecten heeft dankzij het hyaluronzuur dat het bevat.

Het ideale moment voor een cosmetische massage is ‘s avonds, aangezien je huid ‘s nachts regenereert en zo de volgende ochtend extra goed uitgerust zal zijn. Maar als je hoofddoel is om zwellingen te verminderen, dan is een ochtendmassage met een gekoelde tool precies datgene wat jouw huid nodig heeft om de dag te beginnen!

Effecten van een gezichtsmassage thuis

  • Stimuleert de bloedsomloop – de circulatie in je huid verbetert waardoor je huid er gezonder uitziet
  • Bevordert het vrijkomen van gifstoffen
  • Vermindert spanning in het gezicht
  • Reduceert zwellingen
  • Gaat rimpels tegen
  • Verstevigt de gezichtsspieren op lange termijn
  • Verheldert je gezicht mooi

Wat voor gezichtsmassagetool te kiezen?

De vorm van je massage zal ervan afhangen of je genoeg hebt aan je vingers, dan wel of je er een massagetool bij haalt. Elke tool is een beetje anders en het is aan jou welke je het aangenaamste vindt.

Gua Sha

Een Gua Sha massage komt uit de traditionele Chinese geneeskunde en in een gespecialiseerd schoonheidssalon kunnen ze je een grondige massage geven van gezicht of zelfs het hele lichaam. Maar een lichte, cosmetische massage lukt jou zelf ook.

Neem er de Gua Sha steen Zoë Ayla Luxurious Jade Gua Sha Therapy Tool Gua Sha bij, doe een verzorgingsproduct op je huid en ga aan het masseren. Glijd met een gua sha plate over je huid van je neus naar de rand van je gezicht, en daarna van je wenkbrauwen naar boven en dan zijwaarts. Vergeet ook je kaken en je hals niet, waarbij je de bewegingen altijd naar boven toe uitvoert.

TIP: Als je je er meteen op wil storten, lees dan ook ons meer gedetailleerde artikel over gua sha massage.

Gezichtsmassageroller

Als je denkt dat een gezichtsroller eerder iets voor jou is, dan bestaan er verschillende soorten waartussen je zal moeten kiezen. Maar ze zorgen allemaal voor een aangename massage met een nog aangenamer resultaat.

Een van de grootste hits uit de beautywereld is waarschijnlijk de jade roller, die soms wordt gebruikt in combinatie met een gua sha steen. Hoe ziet een massage met een Crystallove Rose Quartz Roller eruit? Begin in je hals en ga met de gezichtsroller van onder naar boven toe – je wil per slot van rekening de zwaartekracht tegengaan, dus je moet je huid ‘omhoog trekken’. Ga in je gezicht dan weer te werk van het midden naar de randen toe, en probeer om de roller altijd zoveel mogelijk naar boven toe te richten, naar je slapen toe. Ga op je voorhoofd van je neus naar je haarlijn toe. Op dezelfde manier kan je te werk gaan met de roller van rozenkwarts Crystallove 3D Rose Quartz Lift Massager.

Een geweldige tool om zwellingen te reduceren en de bloedsomloop in je gezicht te stimuleren, is de germanium roller met kleine steentjes uit de collectie KORIKA Tools. Je kan hem vooraf in de koelkast laten afkoelen voor een nog stralender effect. Ga op je voorhoofd omhoog en omlaag en rol ook over je gezicht in twee richtingen.

Als je een babyhuidje wil, breng dan eerst je favoriete sheetmasker aan en geniet van een massage met een roller terwijl het sheetmasker inwerkt. De effecten van de massageroller en het masker worden gecombineerd en je gezicht zal nog meer stralen!

TIP: Een gegarandeerde manier om (niet alleen) zwellingen te elimineren zijn de KORIKA Tools massage globes. Laat ze voor het gebruik 90 minuten koud worden in de koelkast en masseer er daarna je gezicht mee in opwaartse richting en van het midden van je gezicht naar de rand toe.

Hightech gezichtsmassagetool

Als je je liftende gezichtsmassage naar een hoger niveau wil tillen, is het tijd voor de FOREO Bear Fuchsia! Dit hulpmiddel gaat namelijk prat op microstroomtechnologie en T-Sonic pulsatie, die zorgen voor een prachtige, strakke huid – tenminste bij regelmatig gebruik.

Om ervoor te zorgen dat de procedure veilig en doeltreffend is, moet je voor de massage het FOREO waterserum aanbrengen. Daarna hoef je het toestel maar aan te zetten, de procedure-intensiteit te kiezen en je gezicht te beginnen masseren. Je hoeft dit kleine wonder maar drie minuten per dag te gebruiken en de resultaten zullen niet lang op zich laten wachten!

Wat denk je, welke gezichtsmassagetool wordt jouw bondgenoot in de strijd voor een strakke, stralende huid?

Meer lezen