Foundation aanbrengen. Weet jij de basisregels?

13 mei 2019Notino
Het spreekt voor zich dat je begint met de huid te reinigen en een hydraterende crème (of serum + crème) te gebruiken, om daarna een zogenaamde primer aan te brengen, een onderlaag die de foundation de gehele dag lang tip top zal houden.

Het belangrijkste is om je huid goed voor te bereiden

 Kies bijvoorbeeld voor de Collistar Make-up Base Primer, die de huid verstevigt en egaliseert, dit zal een zeer goede keuze zijn.

Waarmee de foundation aanbrengen?

Hoe foundation aan te brengen met een penseel

Foundationpenselen zijn de basis. Een natuurlijke look bereik je met een zogenaamde stipple brush. Hiermee Breng je onder de ogen en bij de neus het eerste deel van de foundation aan. Bewerk de foundation nu door zachtjes te duwen tot de overgang op de huid niet langer zichtbaar is.

Voor een hogere deklaag kan je de foundation brush gebruiken, een plat, kleiner penseel waarmee je de foundation natuurlijk kan verspreiden. Beide vind je terug in de Notino Glamour Collection Travel Brush Set, Dit is een nieuwtje en is gewoon subliem!

Als je een voorstander bent van minerale poeders, heb je een speciale kabukipenseel nodig (bijvoorbeeld van NYX Professional Make-up !) met ultra dikke haren, die zich perfect weten om te gaan met de losse textuur van deze make-up.

Hoe foundation aan te brengen met een sponsje

De Beauty blender is een uniek sponsje, en make-up sponsjes in het algemeen, bieden de snelste manier van aanbrengen. Maak het sponsje voor gebruik vochtig met water, het sponsje wordt dan zachter en groter, en zuigt door de vochtigheid minder make-up op. De werkwijze is hetzelfde als met de penselen: stip de foundation aan in het gebied onder de ogen in de richting van het midden van je gezicht, en verder over de kaak naar de nek, op een zodanige manier dat de overgang niet zichtbaar is. Een degelijk make-up sponsje vind je voor een redelijke prijs bijvoorbeeld bij Dermacol.

Hoe foundation aan te brengen met je vingers

Het aanbrengen van foundation met je vingers is eerder een oplossing in geval van nood dan een variant. Er blijft namelijk heel veel make-up aan de vingers plakken, om maar niet te spreken over de neiging die we hebben om de foundation met de vinger uit te smeren. Op die manier wordt de foundation niet goed aangebracht, en beschadig je bovendien de lagen onder de foundation of deze veeg je zelfs helemaal weg. De enige correcte manier van aanbrengen is tippen/stippelen!

Fixatie van de make-up – voor de zekerheid!

Op het einde breng je voorzichtig een poeder aan (+ een bronzer of blush, afhankelijk van het seizoen of je voorkeur) en daarna is het aan jou om een fixatiespray te gebruiken. Voor een avond make-up is dit een absolute must. Wat denk je bijvoorbeeld van de Maybelline SuperStay 24 H?

P.S.: Als je je make-up nog moet kiezen, bekijk dan ook onze vorige artikels eens Hoe kies je de juiste kleur foundation op de ondertoon van je huid en Hoe kies je een foundation uit volgens je leeftijd en huidtype.

Meer lezen