Ga naar hoofdcontent

De beauty trend van zomer 2022? Grafische eyeliner! Leer het hier

9 juni 2022Notino
Hou je van uitdagingen? Oké, here we go. Altijd als de zon begint te schijnen, krijg ik zin om meer te gaan experimenteren. En niet alleen met m’n kleren, maar ook met m’n make-up. Misschien omdat er plots zoveel kleur is overal? Wat als ik nu eens... ook mijn ogen wat meer kleur geef! Deze keer in de vorm van grafische eyeliner. De ene houdt ervan, de andere haat het, maar ik hoor beslist bij de eerste groep! Ik laat je zien hoe het moet en jij gaat er vast ook van houden. Geloof me maar.

Metallic grafische eyeliner 

Iedereen heeft vast ooit al eens eyeliner gebruikt op de klassieke manier. Laat ons dat lijntje nu eens een beetje anders trekken, de zwarte kleur inruilen voor iets fellers en zo een volledig nieuwe make-up trend uitproberen!

Grafische eyeliner is wel een kwestie van precisie - helaas valt het kleinste foutje meteen op. Maar geen angst. Oefening baart kunst! 

Neem de vloeibare eyeliner NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner in de tint Gun Metal bij de hand en trek er een klassiek lijntje mee: Begin bij je binnenste ooghoek en ga naar je buitenste ooghoek toe. Maar zorg ervoor dat het lijntje niet te dik is. Waarom? Dat vertel ik zo meteen. 

Producten

Nu is het namelijk de beurt aan eyeliner nummer twee. Leg het penseeltje weer op je ooglid. Deze keer niet in je ooghoek, maar tussen je beweeglijke ooglid en je wenkbrauw. Volg de vorm van je oogbol en verbind de punt met het onderste lijntje. En voilà – je nieuwe trendy make-up  is klaar!   

TIP: Vul deze opvallende oogmake-up enkel nog aan met de nude lipgloss met vinyl finish UXI BEAUTY Plumping lipgloss

Kleurrijke eyeliner 

Als trendy make-up in 2022 geldt volgens mij elke combinatie van roze en rood. Dus ja, ook met deze kleuren kunnen we super grafische lijntjes trekken. 

Neem eerst het witte oogpotlood Shiseido Kajal InkArtist om de basis te leggen. Op een witte achtergrond komen kleuren namelijk veel beter uit. 

Leg het potlood weer tussen je ooglid en je wenkbrauw en trek een boogje zonder het uiteinde ervan omhoog te trekken. Verbind het boogje gewoon met je buitenste ooghoek. 

Trek daarna een identiek boogje maar dan een beetje lager (of hoger, afhankelijk van waar je begonnen bent). 

Zodra je twee witte lijntjes hebt, gaan we aan de slag met kleur! Het palet Makeup Revolution Graphic Liners, dat is uitgerust met een klein penseeltje, bevat prachtige, felle kleuren. 

Volg één wit lijntje met een roze eyeliner, het andere met een rode... en klaar is kees! Wat vind je van het resultaat? 

TIP: Combineer deze look met de lipgloss Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump die je lippen extra veel volume geeft.

Lichte grafische eyeliner

Witte eyeliner is al redelijk lang trendy, maar het ziet er dan ook gewoon fantastisch uit. Ga deze keer voor de vloeibare eyeliner met zilveren schijn NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner – tint Silver Metal. 

Producten

Trek opnieuw een lijntje op de klassieke manier van je binnenste naar je buitenste ooghoek. Let erop dat het lijntje echt dun is en over de hele lengte gelijk - nergens dunner of dikker - zodat het resultaat echt perfect is.

Begin het tweede lijntje ook in je binnenste ooghoek, maar trek het verder precies op de grens van je beweeglijke ooglid. Alsof je je beweeglijke ooglid wil omlijnen. Nu enkel nog een beetje mascara en klaar is kees. 

TIP: Bij lichte eyeliner kun je gerust een iets opvallendere lippenstift gebruiken, bijvoorbeeld NOBEA Day-to-Day tint Scarlet Red. 

Wat vind jij van grafische eyeliner? Is het voor jou een van de make-up trends die je graag zou uitproberen? 

Meer lezen