Carnaval een feestje vol beauty...

27 februari 2019Notino
Carnaval in Rio is misschien wel de grootste maar zeker niet de enigste. In Europa is carnaval ondertussen ook populair. Doe jij ook mee? Combineer dan je carnaval kostuum met een te gekke make-up!

 

In Venetië wordt officieel carnaval sinds de 13e eeuw gevierd maar er gaan geruchten dat dit al eeuwen daarvoor werd gevierd. Het is een van de carnavals die de meest prachtige maskers versieren met make-up. Elke kleur, elk stukje van het kostuum heeft een betekenis.

Carnaval met een vergelijkbare lange traditie valt te ervaren in het Franse Nice, waar jaarlijks dit belangrijkste wintergebeurtenis veel volk naar de Côte d'Azur lokt! In Spanje vind je de beste carnavalsshow in de stad Cádiz en in België bijvoorbeeld Aalst. Natuurlijk mogen we Portugal en Nederland als carnaval landen niet vergeten, want ook daar is carnaval heel populair.

Volgens de traditie zou zich het carnavalsfeest eigenlijk moeten afspelen net vóór het begin van de 40-daagse vastenperiode die aan Pasen voorafgaat. Vroeger was het immers de laatste kans om te feesten en lekker te eten voordat men aan het strenge vasten begon. Tegenwoordig is carnaval meer een perfecte gelegenheid om je te uiten. Doe jij ook mee aan carnaval vieren? Dan heb je uiteraard de juiste make-up nodig!

 

Basis make-up

Net zoals andere make-up vereist ook de carnaval make-up een goede basis. Laten we beginnen, gebruik de juiste hoeveelheid crème zodat de make-up goed blijft zitten en de huid de hele dag er goed zal uitzien. Gebruik de verhelderende make-up primer van Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer. Deze is tegen mee-eters dus je poriën raken niet verstopt. Gebruik een kwastje om problematische plekken te maskeren met de vloeibare concealer: Touche Éclat Yves Saint Laurent.

Kies een lang aanhoudende lippenstift van Lancôme L’Absolu Rouge Drama Matte. Zo heb je een waterproof make-up (die er niet makkelijk afgaat) en dan komt het helemaal goed! Kan je huid nog extra verheldering gebruiken, vermeng dan een druppeltje in je make-up van ons best verkochte product L'Oréal Paris Wake Up & Glow Glow Mon Amour en je steelt de show!

Carnaval make-up

Experimenteer met oogschaduw. Een goede keuzen zijn de NYX Professional Makeup Ultimate Shadow of de Makeup Revolution Pressed Glitter Palette deze hebben sprankelende en intense kleuren, eveneens als de I Heart Revolution die geinspireerd is door de wilde jaren tachtig.

Als je gewoon alleen een toeschouwer wilt zijn of heb je een carnavalsmasker dat vraagt om een fijnere make-up, probeer dan de vloeibare oogschaduw Artdeco Liquid Glitter Eyeshadow of kies uit de Makeup Revolution by Petra oogschaduw palette voor een fijne en opvallende make-up.

Gun je wimpers vooral volume. Lancôme Hypnôse Doll Eyes weet hier wel raad mee en zal je die mooie volle lange wimpers geven, maar ook de waterproof mascara Diorshow Mascara Waterproof van Dior kan dit zeker zonder problemen. Uit het aanbod van 19 tinten kan je zeker de juiste keuze maken, of je nou kiest voor rood, paars of 'nude'.

Tot ziens tijdens carnaval!

Meer lezen