Weg met cellulite dankzij doeltreffende producten!

12 mei 2021Notino
Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat in de onderhuid als het lymfesysteem niet meer optimaal werkt. Het gevolg is dat er vocht wordt vastgehouden in de vetcellen en toxines zich in het lichaam ophopen.

Dat uit zich in een bobbelige huid, meestal op de billen, dijen en buik. Maar wanhoop niet, het merendeel van de vrouwen heeft last van cellulite, ongeacht leeftijd of gewicht. Als je let op een evenwichtige voeding, zorgt dat je genoeg beweging krijgt en doeltreffende producten gebruikt, krijg je cellulite makkelijk onder controle.

Hoe en waarom ontstaat cellulite?

Het leven is niet eerlijk. Terwijl mannen van cellulite in principe gespaard blijven, hebben vrouwen er bijna zonder uitzondering last van. Daar zijn een heleboel factoren verantwoordelijk voor. Bijvoorbeeld de vrouwelijke hormonen, en het feit dat we in vergelijking met mannen dubbel zoveel vetcellen hebben, die helaas ook meer vet kunnen opslaan. Bovendien liggen onze collageen- en elastinevezels verticaal en parallel, terwijl ze bij mannen horizontaal liggen en elkaar kunnen kruisen. Daardoor is onze huid soepeler, wat bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap van pas komt, maar het vet wordt zo makkelijker opgeslagen in onderhuidse vetcellen, wat tot uiting komt door bobbeltjes. Daar kom je behalve door de juiste levensstijl ook vanaf door doeltreffende producten te gebruiken met actieve ingrediënten die de sinaasappelhuid onder handen nemen.

Probeer eens:

1. Elemis Body Performance Cellutox Body Active Oil

De ontgiftende anticellulite-olie Elemis Body Performance Cellutox Body Active Oil bevat jojoba-olie en essentiële olie van citroen en duindoorn, waardoor de ophoping van gifstoffen in het lichaam, die wordt veroorzaakt door een slechte voeding, stress en een gebrek aan lichaamsbeweging, te lijf wordt gegaan.

2. Biotherm Celluli Eraser

De verstevigende anticellulite-gel Biotherm Celluli Eraser gaat die onooglijke kuiltjes tegen met behulp van een extract van zeealgen en cafeine, en vermindert aantoonbaar de zichtbaarheid van cellulite in amper 14 dagen tijd.

3. Shiseido Global Body Care Advance Body Creator

De gladmakende anticellulite-gel Shiseido Global Body Care Advance Body Creator maakt niet enkel komaf met cellulite maar weet ook raad met vetafbraak en een verslappende huid. De gel is aangenaam verkoelend en maakt de huid stevig, glad en getoniseerd.

4. Sisley Cellulinov

De intensieve creme tegen hardnekkige cellulite Sisley Cellulinov werkt het beste als je hem aanbrengt met cirkelvormige massagebewegingen vanaf je knieën naar boven toe. Dankzij de plantaardige extracten van ginkgo biloba, Indische lotus en rode algen weet de creme ook raad met gevorderde cellulite.

5. Elancyl My Coach!

De verstevigende, anticellulite lichaamsverzorging Elancyl My Coach! kan tot 60% van de putjes in je huid elimineren en het effect van fysieke activiteit tot 4x verhogen. Dankzij de cafeine wordt ook de vetafbraak versneld.

6. Esthederm Intensive Glauscine Cream

De geconcentreerde, lypolytische anticellulite-creme Institut Esthederm Intensive Glauscine Cream heeft een prettige gel-cremetextuur, verstevigt en egaliseert de huid en dankzij de stof glauscine helpt de creme ook om vetophopingen te elimineren.

7. Thalgo Defí Cellulite

De gladmakende bodycreme tegen cellulite en striae Thalgo Defí Cellulite reduceert niet alleen sinaasappelhuid maar helpt ook bij striae.

8. Payot Herboriste Détox Concentré Anti-capitons

Het olieserum dat cellulitesymptomen vermindert Payot Herboriste Détox Concentré Anti-capitons is dankzij de milde olietextuur vooral geschikt voor een eerder droge huid, die door het serum wordt verstevigd, gladgestreken en versoepeld.

Zorg voor een evenwichtige voeding

Dat overgewicht cellulite verergert, is evident. Maar ook honger lijden en snel gewichtsverlies helpen niet, want door grote gewichtsschommelingen wordt de huid uitgerekt. Kies daarom voor een evenwichtige voeding die rijk is aan fruit, groenten, eiwitten en vezels. Beperk gefrituurd eten, geraffineerde suiker, teveel zout, en ook gezoete dranken met prik. Als je snel resultaat wil, kun je bijvoorbeeld een korte ontgiftingskuur doen waarbij je de hele dag alleen maar fruit- en groentesap drinkt.

Stimuleer het lymfesysteem

Beweeg. Het beste is aerobe training, dans, of bijvoorbeeld ook yoga. Als je krachttraining doet, combineer het dan altijd met aerobe oefeningen. Bezoek indien mogelijk de sauna, laat een lymfatische massage doen of probeer eens een speciale anticellulite-massage. Neem wisseldouches waarbij je warm en koud water afwisselt, hierdoor wordt de bloedcirculatie bevorderd wat de huid steviger maakt.

Gun jezelf een thuismassage

Een anticellulite-massage doorbloedt de huid, bevordert de lymfestroming en helpt bij de afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Masseer een product altijd met cirkelvormige bewegingen in naar boven toe, van je knieën over je dijen en billen tot je buik, en aarzel niet om een beetje druk uit te oefenen. Tot slot kun je ook voorzichtig een beetje knijpen om de doorbloeding en huidtonus nog te verbeteren en het product nog sneller te laten intrekken. Gebruik anticellulite-producten op regelmatige basis, ‘s ochtends en ‘s avonds. Masseer jezelf minstens tweemaal per week. Onderschat het belang van voldoende drinken niet Genoeg water is essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Drink daarom dagelijks minstens twee liter zuiver water, zodat de stofuitwisseling en het lymfesysteem goed werken. Al deze aspecten hebben een positieve invloed op de eliminatie van cellulite. Ook bepaalde kruidenthees en ontgiftende thees zijn geschikt. Drink koffie met mate. Teveel cafeine werkt namelijk vochtafdrijvend, wat tot verergering van de cellulitesymptomen kan leiden. Maar de cafeine die in anticellulite-producten zit, heeft wel een weldadig effect, want die versnelt de vetverbranding.

Opgelet voor striae

Heel veel vrouwen hebben naast cellulite ook last van striae. Die ontstaan vaak tijdens de zwangerschap of ten gevolge van grote gewichtsschommelingen. Striae zijn eigenlijk kleine littekentjes die ontstaan in de onderhuid en aan het huidoppervlak tot uiting komen als kleine witte streepjes. Een huid met striemen moet vooral goed worden ingesmeerd om elastischer te worden. De verzorgende olie voor littekens en striae Bi-Oil werkt preventief, reduceert bestaande striae, werkt ook hydraterend en versoepelend en egaliseert de teint.

Hoewel de meeste vrouwen bang zijn van cellulite, behoort dit tot de categorie van problemen waar we meer belang aan hechten dan nodig. Het is namelijk zo dat de meeste mannen cellulite bij vrouwen absoluut niet erg vinden, tenminste als die niet te extreem is. Neem het dus sportief op, probeer een gezond en tevreden leven te leiden, zorg goed voor jezelf en je naasten, en onthoud vooral dat een kuiltje hier en daar jou wel wordt vergeven.

Meer lezen