We testen: Sonische huidreinigingsinstrumenten

20 april 2018Notino
Er zijn massa‘s beoordelingen over huidreinigingsborstels op het internet. Je kunt er maar moeilijk wijs uit worden. We besloten de FOREO LUNA 2 en FOREO LUNA Mini 2, sonische reinigingsinstrumenten voor een stralende huid, aan de tand te voelen.

 

Deze instrumenten voor een stralende huid werken via het principe van de technologie T-Sonic, wat hoogfrequente pulsering van wel 8000 per minuut betekent. LUNA verwijdert 99,5% van de onzuiverheden en make-up resten uit de huid, verwijderd tegelijkertijd de dode huidcellen, vermindert de zichtbaarheid van de poriën en verbetert de absorptie van huidverzorgingsproducten. De LUNA is bovendien gemaakt van een niet-poreuze, waterdichte siliconen, dus blijft het bacterievrij en je hoeft hem maar eenmaal per jaar op te laden!

Wij hebben de Luna een maand lang elke ochtend en avond gebruikt, samen met verschillende soorten gezichtsreinigingsgels en gezichtsschuim. En wat vinden wij van deze revolutionaire sonische gezichtsreiniger ?

FOREO LUNA 2

Markéta S

"Qua design bevalt de LUNA 2 me bijzonder goed, ook al kun je alleen maar op kleur selecteren, want elke kleur betekent een bepaalde huidtype en dat is beperkt. Het gebruik is erg eenvoudig: uitpakken en inschakelen. Ik gebruik hem met mijn favoriete reinigingsgel en ik kan hem alleen maar aanbevelen. Ik vind het erg handig dat de Luna 2 ook de tijd van reinigen bijhoudt, dus ik kan niet sjoemelen en ga echt door totdat de FOREO stopt met zoemen. Afspoelen en klaar is kees! Ook geweldig is de reishoes, hierin stop ik de Luna en daarna kan hij beschermd mee in de rugzak. Ik moet bekennen dat ik hem alleen ‘s avonds heb gebruik – maar ik vind mijn huid echt zachter en ik heb minder last van oneffenheden. Een verandering in de rimpels zie ik niet.“

Kamilia H

„Ik heb een gemengde huid, dus gebruik ik de blauwe variant voor mijn type huid. Ik heb twee reinigingsmanieren geprobeerd: ik bracht reinigingsgel van Bioderma op mijn opgemaakte gezicht aan en gebruikte toen de Luna in plaats van een micellair water om de make-up te verwijderen. Dit lukte wel, maar de tweede variant beviel me beter. Daarbij haal ik op de algemene manier mijn make-up weg en gebruik dan de gel met de Luna voor een grondige reiniging. Doordat ik de gezichtsreiniger regelmatig gebruik, is mijn huid prachtig glad, alsof ik elke dag een peeling gebruik, maar dan zonder het schrobben. Het lijkt ook wel of mijn huid niet meer zo vet is. Het is vooral geweldig dat je bij de Luna niet een berg toebehoren nodig hebt. De LUNA is waterdicht, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij niet onder de douche gebruikt kan worden.

Claire V

„Vroeger heb ik wel eens een reinigingsborstel voor mijn gezicht overwogen. Mijn vriendin heeft zo‘n klassieke met borstelharen die ik wel eens mocht gebruiken. En ik kon deze met elkaar vergelijken. En ik moet constateren dat het merk FOREO weet wat het doet. Net zoals bij een elektrische tandenborstel is het volgens mij nuttig om bij te betalen, zodat je de sonische borstel en niet de rotatieborstel koopt. Hierbij wordt je huid gereinigd met sonische impulsen en vibraties, waarmee je een heel ander reinigingsniveau bereikt vergeleken bij reiniging met een mechanische borstel.

Denise M

„De LUNA 2 past goed in je hand en glijdt niet weg dankzij het siliconenoppervlak. Ik waardeer ook de tweezijdigheid van de Luna: aan de ene kant zijn de reinigingsgroeven en aan de andere kant groeven voor de behandeling van rimpels. Ik gebruik de FOREO zowel voor de verwijdering van mijn make-up als voor de eindreiniging met een reinigingsgel of reinigingsschuim. Ten slotte gebruik ik de kant voor de rimpels samen met een huidserum als de uiteindelijke verzorging in de avond. Na gebruik is mijn huid mooi schoon, zijn de poriën kleiner en over het algemeen heb ik echt het gevoel dat m‘n crèmes en serums beter worden opgenomen door mijn huid.“

Rocky T

„Elke ochtend en elke avond helpt dit kleine wonder me bij de verzorging van mijn huid. Na elk gebruik spoel ik de LUNA 2 af met warm water en zet hem als decoratie in de kast. Ik heb, nu ik hem regelmatig gebruik, een schonere huid die steeds minder zwarte puntjes vertoont. Ik heb ook ontdekt dat de pulserende vibraties helpen om dode huidcellen te verwijderen. Daarom is mijn huid mooi glad en zonder pukkeltjes. Mijn huid is veerkrachtiger, wat goed is voor de preventie tegen rimpels. Mijn huid is mooi, sterk en straalt van gezondheid.

FOREO LUNA Mini 2

Barbara N

„Dit kleine, ronde, schattige borsteltje is een lust voor het oog en gemakkelijk in het gebruik. Nergens onlogische en overbodige toebehoren, verwisselbare opzetstukken, geen onnodige knopjes. Bovendien vind ik bij de versie FOREO LUNA Mini 2 de mogelijkheid om een kleurvariant te kiezen erg fijn (onafhankelijk van je huidtype). Je kiest zelf of het gaat passen bij de kleur van de tegeltjes in je badkamer of je kiest gewoon je favoriete kleur. Dat je meer keuze opties is altijd goed. De huidreiniging met de Luna is voor mij meer dan voldoende, dus ik heb geen zin meer om mijn geld te besteden aan andere accessoires.

Janny N

„Ik houd van praktische dingen die er ook goed uitzien. Deze borstel springt er echt tussenuit. Omdat hij van siliconen is gemaakt heeft hij bijna geen onderhoud nodig en duurt het schoongemaakt hiervan nooit te lang. Ik reinig gewoon mijn huid, spoel de bostel af en klaar. Ik was eerst een beetje bang voor mijn nogal droge huid, maar deze werd niet geïrriteerd door de reiniging, eerder het tegendeel hiervan. Het eerste verschil zie je vooral aan de voorkant in de T-zone die zachter en gladder is. De FOREO is voor mij werkelijk een kleine revolutie in de reiniging van mijn huid.“

Lenka (B)

„De LUNA Mini 2 is de snelste manier die ik ken om make-up te verwijderen. Ik heb binnen twee minuten een perfect schone huid en die daarna kan herstellen. Ik hoef alleen maar mijn huid iets vochtig te maken, licht met een remover in te wrijven en daarna masseer ik alleen nog mijn gezicht met cirkelvormige bewegingen. Ik hoef geen druk uit te oefenen, de FOREO klaart elke klus :). Mijn huid straalt en de poriën zijn zichtbaar kleiner geworden. De accu houd het langdurig uit, dus ik hoef niet over het opladen na te denken. Bovendien kan ik zelf een aangename vibratie-intensiteit kiezen. Misschien is alleen de prijs een probleem, maar die komt wel weer overeen met de kwaliteit van het product.

Kristina S

"Ik vind het eenvoudige ontwerp prachtig en bovendien is de LUNA mini 2 een mooi klein formaat. Hij past precies in je hand en dat is fijn als je reist, hierdoor past hij ook in een cosmeticatasje. Het siliconenoppervlak is simpel om schoon te maken en dat is erg prettig. Ik gebruik de FOREO meestal ‘s avonds nadat ik mijn make-up met micellair water heb verwijderd. Daarna breng ik een reinigingsgel aan en dan begin ik mijn huid met de FOREO te reinigen. Ik vind het feit dat het apparaat mij er op attendeert wanneer ik naar een volgend deel van mij gezicht moet, erg handig. Mijn huid is ook op problematische plekken verbeterd, minder pukkeltjes in de T-zone en minder zwarte puntjes op mijn neus. De FOREO is zoiets als Apple onder de reinigingsapparaten 😊. Ik ben ontzettend tevreden.“

Katty K

"Mijn LUNA Mini 2 is een vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse huidverzorging. Anders dan de klassieke Luna 2 heeft hij geen functie voor de behandeling van de rimpels, maar omdat ik daar nog geen last van heb, maakt me dat niet zoveel uit. Integendeel, ik vind het belangrijk dat hij kleiner is dan de klassieke versie en ook in mijn tasje past. ‘s Morgens verfrist hij mijn huid en maakt die klaar voor de dagelijkse verzorging, en weer ‘s avonds verwijdert hij de make-up in een oogwenk. Ik wilde iets negatiefs zeggen, maar behalve het feit dat hij geprijsd is, heb ik niets aan te merken. Ik aarzel niet hem aan te bevelen bij elke vrouw die goed voor haar huid wil zorgen en tegelijkertijd haar cosmeticavoorraad wil uitbreiden met een geslaagd vormgegeven instrument.

Meer lezen